Ako dlho piecť morčacie stehno

Ako dlho piecť morčacie stehno?

Pečenie morčacieho stehna závisí od viacerých faktorov, ako sú rozmer stehna a teplota rúry. Pre väčšinu morčacích stehien navrhujem nasledujúce časy pečenia:

 

Akú dlhú dobu piecť morčacie stehno?

  • Najprv zapnite rúru a nastavte ju na 180 °C.
  • Pre stehno s hmotnosťou približne 2 kg odhadnite čas pečenia na 1,5 až 2 hodiny. Odporúčam použiť teplomer na mäso na kontrolu vnútornej teploty, ktorá by mala dosiahnuť aspoň 75 °C.
  • Ak máte stehno väčších rozmerov (napríklad 3 kg), mali by ste predĺžiť čas pečenia o ďalšiu hodinu, ale neprestávajte kontrolovať vnútornú teplotu mäsa.
  • Upozorňujem, že tieto časy sú iba odhadované a môžu sa líšiť v závislosti na vašej rúre. Pre istotu vždy používajte teplomer, aby ste sa uistili, že morčacie mäso je dostatočne prepečené.

Verím, že vám tieto informácie pomôžu pri pečení morčacieho stehna. V prípade, že vám počas našej komunikácie alebo pri preberaní týchto informácií vzniknú akékoľvek ďalšie otázky, nepochybujte o tom, že ste vítaní a môžete sa na mňa kedykoľvek obrátiť, aby ste získali potrebné vysvetlenia či ďalšie podrobnosti, pretože som tu na to, aby som vám čo najviac pomohol a poskytol všetky potrebné odpovede.

 

Ako dlho piecť morčacie stehno - 2

2) Ako dlho piecť morčacie stehno?

Pečenie morčacieho stehna je vyhľadávaný spôsob, ako pripraviť lahodný a šťavnatý pokrm. Doba pečenia závisí od niekoľkých aspektov, ako sú rozmer stehna, teplota pečenia a požadovaná miera prepečenia.

Vo všeobecnosti sa odporúča nasledujúci postup:

  1. Príprava stehna: Pred pečením je dobré marinovať alebo dochutiť morčacie stehno podľa svojich preferencií. Môžete využiť bylinky, cesnak, citrón, soľ a korenie.

    Hubová omáčka k panenke

    Hubová omáčka k panenke

    Čítať viac »

  2. Teplota pečenia: Odporúča sa piecť morčacie stehno pri teplote medzi 180-190 °C. Táto teplota zabezpečuje rovnomerné prepečenie a prispieva k lahodnému a šťavnatému výsledku.

  3. Doba pečenia: Morčacie stehno sa zvyčajne pečie približne 1,5 až 2 hodiny, v závislosti od jeho hmotnosti. Ako orientačné pravidlo sa môže počítať asi 30 minút pečenia na každých 500 gramov hmotnosti stehna. Je dôležité pravidelne kontrolovať státie stehna a uistiť sa, že vnútorná teplota dosiahne aspoň 75 °C, čo zabezpečí, že mäso je bezpečné na konzumáciu.

  4. Oddych po pečení: Po vytiahnutí stehna z rúry je vhodné nechať ho oddychovať približne 10-15 minút. Tento čas umožní šťavám rovnomerne sa rozložiť v mäse, čím zabezpečí jeho šťavnatosť.

 

Ako dlho piecť morčacie stehno - 3

Pečenie morčacieho stehna môže byť veľmi jednoduché a ak dodržíte odporúčania týkajúce sa doby a teploty pečenia, výsledok vás určite poteší. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Super návod na pečenie! Nikdy som si nebol istý, ako dlho piecť morčacie stehno. Teraz viem, že 1,5 hodiny je ideálne. Určite to vyskúšam a dúfam, že bude šťavnaté!

  2. Kvetinka88 píše:

    Ďakujem za užitočné tipy! Rada pečiem a morčacie stehno je jedno z mojich obľúbených jedál. Tvoj návod mi určite pomôže dosiahnuť dokonalý výsledok. Už sa teším na varenie!

  3. Pipka45 píše:

    Fajn článok! Nikdy som nevedela, že treba kontrolovať vnútornú teplotu mäsa. S tvojimi radami budem teraz oveľa lepšie pripravená na pečenie. Dúfam, že to zvládnem takto skvele!

  4. JasnýDeň píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Morčacie stehno je skvelé jedlo a s tvojím návodom ho pripravím s väčšou istotou. Teplomer na mäso je super nápad, ďakujem za tipy!

  5. Srdiečko99 píše:

    Úžasný príspevok! Nikdy som si nebola istá časom pečenia morčacieho stehna, ale teraz už viem presne čo robiť. Teším sa na šťavnatý výsledok a určite sa podelím o skúsenosti!

  6. Rybka2020 píše:

    Skvelé rady ohľadom pečenia! Veľmi ma zaujalo, ako dôležitá je správna teplota a čas. Určite sa pokúsim o tvoje odporúčania a dúfam v úspech pri varení!

  7. MačkaMňau píše:

    ‚Pečenie morčacieho stehna‘ je pre mňa novinka! Vďaka tvojim radám sa odvážim to vyskúšať doma. Určite bude chutiť skvele a moji blízki budú nadšení!

  8. _HlavaZelená_ píše:

    ‚Dobrý deň!‘ Tento článok ma motivoval k tomu, aby som skúsil piecť morčacie stehno prvýkrát v živote. Všetky rady sú super a už sa teším na výsledok po upečení!

  9. $poloha$ píše:

    ‚Výborné informácie!‘ Nikdy som nevedel, ako dlho piecť morčacie stehno, ale teraz mám jasné pokyny. Som si istý, že môj pokrm bude chutný a šťavnatý! Ďakujem ti za pomoc.

  10. #SlnečnýChlapec# píše:

    ‚Úžasný príspevok!‘ Pečenie morčacieho stehna ma vždy lákalo a s týmito radami to určite zvládnem lepšie ako kedykoľvek predtým. Teším sa na výborné jedlo pre celú rodinu!