Varí sa prepeličie vajce o niečo kratšie ako vajce kuracie. Celý proces prípravy prepeličích vajec môže byť zaujímavý a ponúka vám rôzne možnosti.
Pre jemné varené prepeličie vajce s tekutým žĺtkom odporúčam variť ich približne 2-3 minúty od okamihu, kedy voda začne vrieť. Týmto spôsobom dosiahnete mäkký žĺtok v stredne tvrdom bielku.
Ak preferuješ tvrdšie varené prepeličie vajce, môžeš ich variť približne 4-5 minút. Týmto spôsobom dostaneš pevný žĺtok a pevné bielko.
Ako dlho sa varia prepeličie vajce?
Pri vareni prepeličích vajec je dôležité mať na pamäti, že varenie môže byť ovplyvnené veľkosťou a teplotou vajec. Prevažne však dodržiavajte časový rozsah 2-5 minút pre varenie prepeličích vajec.
Po uvarení prepeličie vajcia by si mal okamžite dať do studenej vody, aby si zastavil proces uvárania a zabezpečil správnu konzistenciu žĺtka a bielka.
Rôznorodosť varenia prepeličích vajec ti umožňuje vytvoriť rôzne pokrmy, od jednoduchých varených vajíčok po šaláty, polievky alebo dokonca jedlá s pochúťkami. Vychutnaj si ich podľa svojho vkusu!