Ako dlho smažiť kuracie rezne?

Ak chcete spraviť kuracie rezne, zvyčajne trvá približne 20 – 30 minút na pripravenie a vyprážanie. Tu je jednoduchý postup:

  1. Pripravte si kuracie rezne: Očistite kuracie prsia od tukov a kôstí. Ak sú príliš hrubé, môžete ich jemne naklepať kladivkom na mäso, aby sa zrovnali.
  2. Ochucťte rezne: Posýpte kuracie rezne soľou a korením podľa chuti. Na prírodné a osviežujúce chute môžete použiť bylinky ako bazalku, rozmarín alebo tymian.
  3. Vyprážanie: V hrnci zohrejte olej alebo rozpustené maslo na strednom teple. Pomaly vkladajte kuracie rezne a vyprážajte ich na oboch stranách, až kým nebudú zlatisté a voniať chutne.
  4. Skontrolujte vnútornú teplotu: Kuracie rezne by mali byť vnútri dobre upečené a dosiahnuť vnútornú teplotu 165 °F (75 °C).
  5. Odložte a servírujte: Keď sú hotové, odložte kuracie rezne na taniere obložené papierovými utierkami, aby sa vytieklo prebytočné olej. Servírujte s prílohou podľa vlastnej chuti, ako je zemiaková kaša, ryža či šalát.

 

Ako dlho smažiť kuracie rezne?

Pamatajte, že doba prípravy sa môže líšiť v závislosti od hrúbky a veľkosti kuracích rezňov. Dôležité je aj zabrániť prepečeniu, aby sa kuracie mäso nedostalo do sucha.

 

2)

Smaženie kuracích rezňov je obľúbený spôsob, ako pripraviť chutný a šťavnatý pokrm. Dĺžka smaženia závisí od niekoľkých faktorov, ako sú hrúbka rezňov a teplota oleja. Tu je niekoľko rád, ako správne smažiť kuracie rezne.

  1. Príprava rezňov: Pred smažením odporúčame kuracie prsia nakrájať na rezne, ak sú príliš hrubé. Ideálna hrúbka je približne 1 – 1,5 cm. Následne ich môžete osoliť a okoreniť podľa chuti.

  2. Obalenie: Obvykle sa rezne obalujú v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Týmto spôsobom získate chrumkavý povrch.

  3. Teplota oleja: Na smaženie je dôležité, aby bol olej dostatočne horúci. Ideálna teplota sa pohybuje okolo 170 – 180 °C. Ak olej nie je dostatočne horúci, rezne sa prevaria a nebudú mať chrumkavú kôrku.

  4. Dĺžka smaženia: Kuracie rezne by sa mali smažiť približne 4 – 6 minút z každej strany, v závislosti od ich hrúbky. Zhnednú a upečené sú, keď sa vnútorná teplota kurčaťa dosiahne minimálne 75 °C. Pre istotu môžete použiť teplomer na mäso.

  5. Odkvapkanie: Po smažení je dobré nechať rezne odkvapkať na papierovom uteráku, aby ste odstránili prebytočný olej.

Smaženie kuracích rezňov môže byť jednoduché a rýchle, ak dodržíte základné pokyny. S kôrkou pripomínajúcou chrumkavé zlato a šťavnatým vnútrom sa stanú skvelým jedlom pre rodinu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

46 Komentárov

  1. Dkucerova píše:

    Ďakujem za tipy, určite vyskúšam!

  2. Ervin14 píše:

    Smaženie kuracích rezňov je naozaj veľmi jednoduché, aj mne sa podarilo!

  3. Ruzena84 píše:

    Ďakujem za skvelý postup! Určite vyskúšam a teším sa na výsledok.

  4. Skutecky Viktor píše:

    S týmito radami už nemôžem zlyhať. Ďakujem!

  5. Vratislav Molnarova píše:

    Smaženie kuracích rezňov je pre mňa vždy veľká výzva, ale s tvojimi radami to určite zvládnem. Ďakujem!

  6. Miriam123 píše:

    Tento recept je super! Kuracie rezne sú môj obľúbený pokrm. Už sa teším, keď si ich pripravím podľa vášho návodu. Ďakujem za skvelé tipy!

  7. Kocúrko píše:

    Veľmi zaujímavý článok! Smaženie kuracích rezňov je tak jednoduché a chutné. Rada používam bylinky, pridá to extra chuť. Určite vyskúšam vaše rady!

    1. JankoK píše:

      Presne tak! Bylinky robia zázraky! Vždy pridám aj trošku citrónu, aby to bolo osviežujúce.

    2. Bublinka píše:

      Mám rada chrumkavé rezne. Vďaka za tipy, určite ich skúsim pripraviť presne podľa vás!

  8. RoboP píše:

    Perfektný recept na kuracie rezne! Som rád, že ste uviedli aj čas smaženia. Konečne budem vedieť, ako na to!

  9. LolaM píše:

    Skvelý článok! Kuracie rezne sú vždy hitom u nás doma. Vaše rady určite využijem pri varení!

  10. @VeselýKuchár píše:

    ‘Dobrú chuť!’ Presne tak by to malo byť! Veľmi sa teším na smaženie kuracích rezňov podľa vašich rád.

  11. _Zuzka_88_ píše:

    ‘Ďakujem za tento návod!’ Jednoduché a rýchle recepty sú pre mňa ideálne. Teším sa na výsledok!

  12. #ChrumkaváPochúťka píše:

    ‘Vynikajúce!’ Mám rada kuracie mäso a tento recept ma veľmi zaujal, určite ho vyskúšam už zajtra.

  13. @SvetloHvězd píše:

    ‘Toto vyzerá chutne!’ Návod je jasný a jednoducho pochopiteľný. Neviem sa dočkať, kedy si pripravím vlastné rezne!

    1. RadoslavX píše:

      ‘Znie to výborne!’ Máte pravdu, s takýmto postupom nemôže byť problém.

  14. MartaK píše:

    ‘Skvelé tipy!’ Smaženie má svoje špecifiká a vy ste ich vystihli presne.

  15. Peťa_Love píše:

    ‘Pripraviť kuracie rezne bude zábava!’ Ďakujem za inšpiráciu!

  16. Kocúr123 píše:

    Tento recept na kuracie rezne je skvelý! Vždy sa mi podarí urobiť chrumkavé a šťavnaté. Rád používam bylinky, dodajú jedlu super chuť. Odporúčam všetkým, aby si to vyskúšali!

  17. JozkoM píše:

    Smaženie kuracích rezňov je moja obľúbená činnosť v kuchyni. Tento návod je veľmi jasný a jednoduchý, takže aj ja ho zvládnem. Určite ho vyskúšam cez víkend!

  18. Bublinka píše:

    Perfektný recept! Kuracie rezne sú na našej večeri vždy hitom. Snažím sa dodržiavať všetky tipy z článku a zatiaľ sa mi vždy podarili. Vďaka za inšpiráciu!

  19. Slnečnica99 píše:

    Som úplný začiatočník v kuchyni, ale tento postup mi dáva nádej! Už sa teším, ako si pripravím svoje prvé kuracie rezne. Ďakujem za jednoduché rady!

  20. RoboSvetlo píše:

    Súhlasím s týmto receptom! Moje rodina miluje chrumkavé kuracie rezne a tento postup je presne to, čo potrebujem. Teplota oleja je naozaj kľúčová, budem na to pamätať.

  21. ZelenáŽaba píše:

    Super tipy na smaženie! Naozaj oceňujem informácie o hrúbke rezňov a teplote oleja. Tieto detaily robia rozdiel! Určite to vyskúšam čoskoro.

  22. PohodovýPetrík píše:

    …a určite nezabudnite na dobrý dip k nim! Môj obľúbený je cesnakový jogurt. Takto sú ešte chutnejšie!

    1. -Anabela- píše:

      @PohodovýPetrík Súhlasím s tebou, dip pridáva extra chuť! Odporúčam aj pikantnú omáčku pre tých, ktorí majú radi niečo ostrejšie.

  23. -KreatívnaKuchárka- píše:

    …tento recept ma inšpiroval na vytvorenie vlastného variantu s rôznymi koreninami! Kto vie, možno objavím novú obľúbenú kombináciu.

  24. -ŠťastnýJanko- píše:

    …určite si nezabudnite pripraviť aj nejaký šalát ako prílohu! Zdravé kombinácie len podporujú chuť kuracích rezňov.

  25. Marta123 píše:

    Tento recept na kuracie rezne je skvelý! Vždy sa mi podarí urobiť ich chrumkavé a chutné. Odporúčam pridať trochu cesnaku, dodá to jedlu špeciálny nádych. Môžem sa podeliť o svoje tajomstvá!

    1. JankoP píše:

      Marta, súhlasím! Cesnak je úžasný nápad, určite to vyskúšam. Tieto rezne sú naozaj jednoduché na prípravu!

    2. KikiLove píše:

      Ja ich robím s bylinkami, vždy sa mi podarí ohúriť rodinu! Chutné a rýchle jedlo.

  26. SvetlanaX píše:

    Perfektný recept! Takéto rezne mám najradšej a skutočne sa dajú pripraviť rýchlo. Určite ich zaradím do svojho jedálnička častejšie.

  27. PetoRobo píše:

    Super návod! Vždy som mal problém s tým, ako správne smažiť rezne, ale teraz už viem, ako na to! Ďakujem!

  28. MiskaB píše:

    Veľmi pekný recept na kuracie rezne. Znie to jednoducho a chutne! Už sa teším, kedy ich pripravím pre rodinu.

  29. __Tomik__ píše:

    ‘Kuracie rezne’ sú mojou obľúbenou večerou! Je dobré vedieť presný čas smaženia a teplotu oleja.

  30. Kocúr123 píše:

    Tento recept na kuracie rezne je super! Rýchlo sa dá pripraviť a chutí vynikajúco. Keď som ich robila prvýkrát, všetci si pochvaľovali. Určite to skúsim znova, lebo sú fakt výborné!

  31. MimiHrac píše:

    Smaženie kuracích rezňov je moje obľúbené! Mám rada, keď sú chrumkavé a voňavé. Tento recept mi pomohol získať perfektnú kôrku. Odporúčam ho všetkým, ktorí milujú dobré jedlo!

  32. Bublina22 píše:

    Na tento recept sa teším! Kuracie rezne sú moje obľúbené jedlo a tento spôsob prípravy vyzerá skvele. Veľmi sa mi páči, že je to jednoduché a rýchle. Musím to vyskúšať čoskoro!

  33. Cukrík77 píše:

    Wow, aký skvelý návod na kuracie rezne! Mám chuť ich okamžite urobiť. Chrumkavá kôrka znie úžasne a určite budem dodržiavať tipy na správnu teplotu oleja. Dúfam, že sa podarí!

  34. RadoslavP píše:

    Tento recept ma nadchol! Smaženie kuracích rezňov je jednoduché a veľmi chutné. Určite vyskúšam pridanie byliniek ako rozmarín pre extra chuť. Ďakujem za tieto užitočné rady!

  35. Zeleninka1 píše:

    ‘Kuracie rezne’ sú u nás doma hitom! Vďaka tomuto článku som sa naučila pár nových trikov na ich prípravu. Je to perfektný tip pre každého, kto má rád dobré jedlo bez zbytočného stresu.

  36. PeťaM píše:

    ‘Super článok!’ Tieto kuracie rezne si musím pripraviť čo najskôr! Znie to tak jednoducho a ja milujem chrumkavé jedlá. Už sa teším na večeru s rodinou pri týchto chutných rezeňoch.

  37. _Tommy_14 píše:

    ‘Ak máte radi kuracie mäso, toto je jasná voľba!’ Recept je veľmi jednoduchý a výsledok bude určite vynikajúci. Teším sa na ten úžasný pocit po prvom zahryznutí do šťavnatého rezeňa.

  38. __Veverička__ píše:

    ‘Kuracie rezne nikdy neomrzia!’ Tento postup vyzerá tak jednoducho a ja milujem variabilitu s bylinkami! Určite to skúsim aj s inými prísadami podľa chuti celej rodiny.

  39. _Janka_22_ píše:

    ‘Smaženie môžem robiť každý deň!’ Kuracie rezne sú rýchle a veľmi chutné jedlo pre celú rodinu. Ďakujem za inšpiráciu; už plánujem večeru s nimi zajtra večer!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *