Ako doma pripraviť panenku?

Ako pripraviť panenku tak aby bola dokonalá?

Ahojte! Dnes vám ukážeme, ako si pripraviť skvelú panenku. Budete potrebovať jednu panenku (svinu alebo hovädzie, podľa vášho výberu), soľ a čierne korenie podľa chuti a olej alebo maslo na smaženie.

 

Ako pripraviť panenku?

Najprv si nechajte panenku na chvíľu odpočinúť pri izbovej teplote, aby sa zmiernila chladový šok pri varení. Potom ju môžete osoliť a okoreniť podľa chuti.

Rozohrejte hrnec alebo panvicu na strednom ohni a pridajte trochu oleja alebo masla. Množstvo závisí od veľkosti panenky a vašich preferencií. Položte panenku na horúcu panvicu a smažte ju na jednej strane asi 2-3 minúty, alebo kým sa nevytvorí zlatohnedá kôrka. Potom ju obráťte a smažte druhú stranu.

Ak máte panvicu, ktorá je vhodná pre pečenie v rúre, môžete panenku preložiť do vyhriatej rúry. Predhrejte rúru na teplotu približne 180 stupňov Celsius a pečte panenku ďalších 15-20 minút, alebo kým nedosiahne požadovanú stupeň prepečenia (napríklad 60-65 stupňov pre stredne prepečenú panenku).

 

Po varení nechajte panenku odpočívať asi 5-10 minút. To pomáha, aby sa šťava rovnomerne rozložila a mäso bolo šťavnaté. Nakrájajte panenku na tenké plátky a servírujte ju s prílohami podľa vašich preferencií, ako sú zemiaky, zelenina alebo omáčka.

Toto je len základný recept na prípravu panenky. Môžete ju variť aj s rôznymi marinádami, omáčkami alebo ďalšími prísadami podľa vašich chuťových preferencií. Nezabudnite na to, že presný čas varenia a teplotu je potrebné prispôsobiť veľkosti panenky a vašim osobným preferenciám pre stupeň prepečenia mäsa.

Prajeme vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *