Konzervovanie chilli papričiek je skvelý spôsob, ako zachovať ich pikantnú chuť a predĺžiť ich trvanlivosť. Tu je jednoduchý postup:

  1. Najprv by ste mali vysušiť alebo očistiť vaše chilli papričky. Môžete ich buď sušiť na vzduchu alebo použiť rôzne techniky, ako je soľenie alebo naloženie do vínného octu.
  2. Ak sa rozhodnete papričky soliť, najprv ich nakrájajte na plátky a dajte do slaného roztoku. Približne 1 čajovú lyžičku soli na 1 šálku vody by malo byť dosť. Nechajte ich vo slanom roztoku niekoľko dní a potom ich vložte do sklenených bánok.
  3. Ak sa rozhodnete papričky naložiť do vínného octu, najprv ich nakrájajte na menšie kúsky a pripravte si zálievku. Zmiešajte 1 časť octu (prednostne bielyho vínného octu) s 2 časťami vody a pridajte soľ, cukor, korenie alebo bylinky podľa chuti. Premeškajte zmes do varu a varíme 5 minút. Potom zalievame nakrájané papričky horúcou zálievkou a necháme vychladnúť. Presunieme ich do sklenených bánok a udržujte v chladničke.
  4. Ďalšou možnosťou je zmrazenie. Papričky očistite a nakrájajte podľa potreby. Následne ich rozložte na plech alebo rošty tak, aby sa nedotýkali, a vložte do mrazničky. Po zmrazení ich presuňte do mrazničných tašiek alebo kontajnerov a opäť vráťte do mrazničky.

 

Ako konzervovať chilli papričky?

Pamätajte si, že pri práci s chilli papričkami by ste mali dbať na bezpečnosť a chrániť si ruky a oči, aby ste sa vyhli nepríjemnému páleniu.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *