Pripraviť bravčovú panenku môže byť zážitkom pre chuťové poháriky. Tu je podrobný postup, ktorý ti pomôže vytvoriť dokonalú bravčovú panenku:

 

 

Ako najlepšie pripraviť bravčovú panenku?

  1. Začni tým, že odstrániš panenku z chladničky a necháš ju ukľudniť na izbovej teplote aspoň 30 minút. Toto je dôležité, pretože nechávanie mäsa na izbovej teplote pred varením pomáha dosiahnuť rovnomernú teplotu v celom kúse.
  2. Počas tohto času si priprav marinádu. V míske zmiešaj olivový olej, čerstvé byliny (rozmarín, tymián, oregano), strúčiky cesnaku (nasekané), soľ, čierne korenie a ľubovoľné ďalšie koreniny podľa tvojich preferencií.
  3. Panenku potri marinádou zo všetkých strán. Uistite sa, že je dobre pokrytá marinádou. Nechaj ju marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, alebo dokonca cez noc. Tým sa zabezpečí, že sa chuť marinády dostane hlboko do mäsa.
  4. Keď príde čas na varenie, prehrej rúru na 180 °C.
  5. Vyber panenku z marinády a nechaj nadbytočnú marinádu odkvapkať. Môžeš ju jemne osušiť kuchynským papierom.
  6. Rozohrej olej na panvici a po opečení panenky z oboch strán ju presuň do predhriatej rúry. Namiesto toho, že by si mäso pekne zavrela na panvici, toto prehrievanie mäsohodine vnáša jedinečnú kvalitu.
  7. Napeč panenku v rúre asi 15 až 20 minút, alebo až kým nedosiahne vnútorná teplota 63 °C (145 °F) pre stredne prepečenú panenku. Ak máš radšej menej prepečené mäso, príprava panenky by mala trvať kratšiu dobu.
  8. Vyber panenku z rúry a daj jej chvíľu oddychovať pod fóliou. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože umožňuje mäsne šťavy sa vrátane na určené miesta panenky.
  9. Na záver, panenku môžeš pokrájať na tenké plátky proti vláknu mäsa. Tak bude mať každý plátok panvika úžasnú textúru a chuť. Podávaj s ľubovoľnými prílohami, ako sú restované zemiaky, zeleninový šalát alebo pestovou omáčkou.

Ak sa budeš riadiť týmto podrobným postupom, budeš mať dokonalú bravčovú panenku, ktorá poteší tvoju rodinu a priateľov!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *