Prváe je teraz obdobie, kedy je dobré kedlá gasťany zbierať a pripraviť na pnavičke. Nezabudnuť ich andrezať nožom alebo ich rozdrviť a pripraviť ich ako samostané jedlo, alebo akési korenie. Ideálne je na mäso ale najme do krémových a smotanových omáčok.
Na uvarenie jedlých gaštanov potrebujete:
– 1 kg jedlých gaštanov
– 1 liter vody
– soľ
Ako uvariť jedlé gaštany?
Postup:
1. Gaštany opláchnite v studenej vode a odrežte im vrchnú časť kôry pomocou ostrého noža.
2. Do hrnca nalejte vodu a pridajte soľ. Následne pridajte gaštany do vriacej vody.
3. Začnite časovať a varte ich asi 20-30 minút, alebo kým nezmäknú.
4. Po uvarení ich z vody vyberte a nechajte trochu vychladnúť.
5. Môžete ich podávať ihneď ako sú vychladnuté alebo ich ešte trochu orestujte na panvici s trochou masla a cukru pre karamelizovanú chuť.
Dobrú chuť!