Nasledujúci recept je jednoduchý a zaručuje chutné jaternice:
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčovej pečene
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 100 g chleba namočeného v mlieku
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- rozmarín
- olej na vyprážanie
Ako najlepšie upiecť jaternice?
Postup:
- Pečenú jaternicu nakrájajte na menšie kúsky. Nakrájajte aj cibuľu a cesnak.
- V mixéri dôkladne premiešajte jaternicu, cibuľu, cesnak, vajce, namočený chlieb a korenie podľa chuti (soľ, čierne korenie, majoránku a rozmarín).
- Zmes nechajte stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
- Po upevnení zmesi vytvarujte jaternice podľa vašej preferencie – môžete ich formovať do valčekov alebo plochých plätiek.
- Na panvici rozohrejte olej a opečte jaternice z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a prirodzene zvnútra upečené.
Podávajte s čerstvou zeleninou alebo ako súčasť raňajok. Pripravte si novým spôsobom jaternice a pochutnajte si!