Ako najlepšie upiecť jaternice

Nasledujúci recept je jednoduchý a zaručuje chutné jaternice:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 100 g chleba namočeného v mlieku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • rozmarín
  • olej na vyprážanie

 

Ako najlepšie upiecť jaternice?

Postup:

  1. Pečenú jaternicu nakrájajte na menšie kúsky. Nakrájajte aj cibuľu a cesnak.
  2. V mixéri dôkladne premiešajte jaternicu, cibuľu, cesnak, vajce, namočený chlieb a korenie podľa chuti (soľ, čierne korenie, majoránku a rozmarín).
  3. Zmes nechajte stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
  4. Po upevnení zmesi vytvarujte jaternice podľa vašej preferencie – môžete ich formovať do valčekov alebo plochých plätiek.
  5. Na panvici rozohrejte olej a opečte jaternice z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a prirodzene zvnútra upečené.

Podávajte s čerstvou zeleninou alebo ako súčasť raňajok. Pripravte si novým spôsobom jaternice a pochutnajte si!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *