Ako nakrájať grilážky

Ako nakrájať grilážky? je to jednoduché no najpodsatnejšie je ich príprava. Aj tú som pridala na začiatok receptu.

Prvýkrát si pripravíme sirup. Do hrnca nalejeme vodu a cukor, pridáme med a necháme zovrieť. Po zovretí varíme asi 5 minút. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

Potrebujeme 100 g mandľových lupienkov a 100 g fariem cukru, mandľové lupienky sú najlepšie pražené a karamelizované.

 

Ako nakrájať grilážky?

Postup:
Vložte mandľové lupienky do suchej panvice a opečte ich na miernom ohni, zakryte nádobu a postupne miešajte.

Mandľové lupienky orieškov a línií by mali byť zlaté ale nie tmavo hnedé. Po oreíškoch by nemali zostať nezapečené biele miesto. Pri upražení je dôležité pravidelne miešať, aby nedošlo k ich spáleniu. Praženie trvá asi 5minút.

Vločky pridajte do hrnca a pridajte cukor a sirup.

Vymiešajte zmes a priveďte ju ku varu, potom kráčajte na strednom plameni asi 25 minút, pod zmenením spodnej časti do zlatista. Pri dosiahnutí tejto farby prestaneme pribúdať a dokonca napnutý pečiatkou:

Vložte glazíru hneď pochniaľ všeobecne! Prijmite vločku, utrite ju nejakej hriankou a nechajte voľne vychladnúť. 15 minút neskôr oreľ zrušme a trofeje ropu, buďto na vetvu alebo na papierovej podložke podľa ich formy.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *