Ako správne pripraviť rib eye steak?

Pri príprave rib eye steaku je dôležité dodržiavať niekoľko kľúčových krokov, aby ste dosiahli vynikajúci výsledok. Tu je postup, ako správne pripraviť rib eye steak:

  1. Nechajte rib eye steak pred grilovaním na izbovej teplote asi 30 minút, aby sa vyrovnala teplota mäsa.
  2. Pred grilovaním osolte a okorenite steak na oboch stranách. Môžete použiť morskú soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
  3. Rozohrejte gril na vysokú teplotu. Ak nemáte gril, môžete použiť grilovaciu panvicu.
  4. Položte steak na rozohriaty gril alebo do panvice a pečte ho asi 4 až 5 minút na každej strane pre stredne prepečený steak. Čas pečenia môžete prispôsobiť podľa vašej preferencie mäsa.
  5. Po upečení odstráňte steak z grilu a nechajte ho pokojne odpočívať na tanieri asi 5 až 10 minút. Počas odpočinku sa steaku rozložia šťavy a mäso zostane šťavnaté.
  6. Ak chcete, môžete steak krátko potriasať hovädzou šťavou počas odpočinku, aby ste ešte zdôraznili jeho chuť.
  7. S mäsovými prílohami ako je pečené zemiaky, dusená zelenina alebo šalát si môžete vychutnať vynikajúci rib eye steak.

Užite si rib eye steak vo svojej najlepšej podobe!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *