Ako pripraviť fašírky?

Ak chcete pripraviť chutné fasírky, nasledujte tieto jednoduché kroky:

Suroviny:

  • 500 gramov mletej mäsovéj zmesi (akákoľvek kombinácia hovädzieho a bravčového mäsa, alebo kuracie mäso)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 2 plné lyžice strúhanki
  • 1 lyžička horčice
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Strúhaný syr na posypanie (voliteľné)
  • Olej na vyprážanie

 

Ako pripraviť fašírky?

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
  2. V miske zmiešajte mletú mäsovú zmes, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku a horčicu.
  3. Dochutte soľou a korením podľa chuti. Premiešajte, kým sa všetky ingrediencie spoja.
  4. Formujte zmes do tvaru fasírok. Ak sa vám zmes lepí na ruky, navlhčte si ruky vodou, aby ste ju lahšie spracovávali.
  5. Fasírky môžete buď opekať na panvici s olejom, alebo ich môžete pečiť v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 25-30 minút, alebo kým nie sú pekne zlatisté.

Podávajte fasírky s prílohou ako sú opečené zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát. Môžete ich tiež ozdobiť strúhaným syrom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *