Ako naporcovať sumca

Rozdelenie sumca na porcie je relatívne nenáročné. Tu je návod, ktorý môžete dodržať:

  1. Pripravte si čerstvé sumcové filety. Dôkladne odstráňte kožu a kostí a nakrájajte ich na menšie kusy.
  2. V miske si zmiešajte marinádu z rôznych korenín a byliniek podľa vašich preferencií. Môžete využiť citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, čierne korenie, cesnak a čerstvé bylinky, ako sú petržlen alebo rozmarín.
  3. Použite sumcové filety a ponorte ich do marinády. Nechajte ich lúhovať minimálne 30 minút, aby sa chute dostali do mäsa.
  4. Po marinovaní môžete sumca naporcovať a následne vložiť do panvice s predhriatym olejom.
  5. Smažte sumca na stredne vysokom ohni, kým nezíska krásnu zlatohnedú farbu z oboch strán. Praženie by malo trvať asi 4-6 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky kusov.
  6. Akonáhle je sumec hotový, vyberte ho z panvice a nechajte ho chvíľu oddychovať pred podávaním.

 

Ako rozdeliť sumca na porcie?

Prajem vám, aby ste si pochutili!

Čučoriedkový koláč s posýpkou

Čučoriedkový koláč s posýpkou

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *