Naporcovanie sumca je pomerne jednoduché. Tu je postup, ktorý môžete nasledovať:
- Pripravte si čerstvé filety sumca. Odstráňte kožu a kosti a nakrájajte filety na menšie kúsky.
- V miske si pripravte marinádu z rôznych korenín a bylín podľa vášho vkusu. Môžete použiť napríklad citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, korenie, cesnak a čerstvé bylinky ako petržlen alebo rozmarín.
- Filety sumca namočte do marinády a nechajte ich lúhovať aspoň pol hodiny, aby sa vstrebali do mäsa.
- Po namočení môžete sumca naporcovať a pridať ho do panvice s rozpáleným olejom.
- Smažte sumca na strednom ohni pokiaľ nezíska peknú hnedú farbu z oboch strán. Smaženie by malo trvať približne 4-6 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky kúskov.
- Keď je sumec hotový, odstráňte ho z panvice a nechajte chvíľu odležať pred podávaním.
Ako naporcovať sumca?
Prajem vám dobrú chuť!