Ako naporcovať sumca

Naporcovanie sumca je pomerne jednoduché. Tu je postup, ktorý môžete nasledovať:

  1. Pripravte si čerstvé filety sumca. Odstráňte kožu a kosti a nakrájajte filety na menšie kúsky.
  2. V miske si pripravte marinádu z rôznych korenín a bylín podľa vášho vkusu. Môžete použiť napríklad citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, korenie, cesnak a čerstvé bylinky ako petržlen alebo rozmarín.
  3. Filety sumca namočte do marinády a nechajte ich lúhovať aspoň pol hodiny, aby sa vstrebali do mäsa.
  4. Po namočení môžete sumca naporcovať a pridať ho do panvice s rozpáleným olejom.
  5. Smažte sumca na strednom ohni pokiaľ nezíska peknú hnedú farbu z oboch strán. Smaženie by malo trvať približne 4-6 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky kúskov.
  6. Keď je sumec hotový, odstráňte ho z panvice a nechajte chvíľu odležať pred podávaním.

 

Ako naporcovať sumca?

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *