Ako pripraviť cícer

Ak máte v úmysle pripraviť cícer, existuje niekoľko krokov, ktoré môžete dodržať, aby ste dosiahli vynikajúce výsledky. Tu je podrobný návod:

  1. Namočte cícer: Pred začatím prípravy je nevyhnutné cícer namočiť. Vezmite surový cícer a vložte ho do veľkej nádoby. Pridajte dostatočné množstvo vody, aby bol cícer úplne ponorený. Nechajte ho namočený cez noc, čo mu pomôže zmäknúť. Namočenie prispieva k lepšej stráviteľnosti pri varení.
  2. Varíme cícer: Po namočení dávajte cícer do hrnca a zalejte ho čerstvou, studenou vodou. Dochutíme soľou podľa vlastnej chuti. Nepremieňajte vodu na varení na vysokú teplotu, inak môže cícer ostať tvrdý. Postavte hrniec na sporák a nechajte variť na miernom ohni. Cícer varte približne 1 – 1,5 hodiny, alebo dokým nie je jemný a mäkký.
  3. Príprava omáčky: Medzitým, kým sa cícer varí, môžete sa pustiť do prípravy omáčky alebo dochucovacích zložiek. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a pridajte nasekanú cibuľu s cesnakom. Nechajte ich orestovať do zlatista, aby sa uvoľnili ich chute. Potom pridajte bylinky a korenie podľa vlastných preferencií. Ochutnajte omáčku a doplňte ďalšie zložky, ak je to potrebné.
  4. Mixovanie a dochutenie: Keď je cícer dostatočne mäkký, zlejte vodu z hrnca, ale rezervujte ju na ďalšie dochucovanie. Pridajte určitý objem vody a použite mixér na rozmixovanie cíceru dohladka. Ak je za výsledok príliš hustý, pridajte viac vody. Po mixovaní ochutnajte a doplňte podľa chuti ďalšie korenie, bylinky alebo soľ.
  5. Dovarenie a dochutenie: Vráťte cícer späť na sporák a udržujte jemný oheň. Za občasného miešania nechajte cícer dovariť asi 15-20 minút, aby sa chute a arómy prepojili. Počas tohto procesu môžete pridať vodu zo skôr zlej vody, ak je cícer príliš hustý. Dávajte pozor, aby sa omáčka nepripálila na dno hrnca, pravidelne zamieňajte.
  6. Podávanie: Keď je cícer uvarený a dochutený, je pripravený na servírovanie. Uvarený cícer výborne chutí samostatne, ale je aj skvelou prílohou k rôznym jedlám. Môžete ho podávať s ryžou, chlebom, tortillou alebo ako prílohu k mäsu či zelenine. Na zdobenie a zvýraznenie chuti pridajte kvapku citrónovej šťavy, posypte čerstvou petržlenovou vňaťou alebo pokvapkajte olivovým olejom.

 

Ako pripraviť cícer?

Tento podrobný návod vám pomôže pri príprave chutného cíceru, ktorý si môžete vychutnať vo vašich obľúbených pokrmoch. Prajem vám dobrú chuť!

Bravčová paštéta recept

Bravčová paštéta recept

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na cícer je skvelý! Nikdy by ma nenapadlo, že je to také jednoduché. Mám rád, ako sú podrobne popísané jednotlivé kroky. Určite to vyskúšam a urobím si zdravú večeru. Ďakujem za tipy!

  2. Sviečka píše:

    Wow, konečne som našla recept na cícer! Vždy som sa bála, že to bude zložité. Teraz viem, čo robiť a aké ingrediencie použiť. Teším sa na varenie a určite sa pochválim výsledkom! Super článok!

  3. CicaMica píše:

    Konečne niečo zaujímavé! Tento postup na prípravu cíceru mi veľmi pomohol. Milujem zdravé jedlá a cítim sa teraz motivovaná to vyskúšať. Možno aj pridám nejakú zeleninu. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. DinoFan píše:

    Vynikajúci návod! Nikdy predtým som neskúsil pripravovať cícer sám, ale po prečítaní týchto krokov som si istý, že to zvládnem. Rád experimentujem s chuťami a určite pridám svoje obľúbené korenie. Skvelá práca!

  5. ZelenýKaktus píše:

    Perfektný článok o príprave cíceru! Veľmi ma zaujalo, ako ste opísali každý krok. Namočenie a varenie vyzerá jednoducho, takto si môžem pripraviť chutné a zdravé jedlo na večeru. Ďakujem za skvelý návod!

  6. KvetinováRadosť píše:

    Tento recept je úžasný! Cícer milujem a teraz viem, ako ho pripraviť správne doma. Urobím si ho s rodinou na víkendový obed. Vaše tipy sú veľmi užitočné a povzbudzujúce. Ďakujem za skvelú inšpiráciu!

  7. Bublina66 píše:

    Článok ma veľmi oslovil! Príprava cíceru vyzerá tak jednoducho a ja sa teším na jeho chuť v mojich obľúbených pokrmoch. Vďaka za detailný postup, určite ho vyskúšam už tento víkend.

  8. "EšteJednu" píše:

    „Super návod na prípravu cíceru! Mám rád zdravé stravovanie a toto vyzerá fantasticky chutne. Krok po kroku mi dáva veľkú dôveru do varenia toho chutného jedla.“

  9. "MalýGurmán" píše:

    „Skvelý recept, určite ho vyskúšam! Cícer je super potravina a túto omáčku si predstavujem ako dokonalý doplnok k ryži alebo chlebu.“

  10. "PohodovýČlovek" píše:

    „Tento postup ma nadchol! Znie to tak jednoduché a ja milujem variť nové veci doma. Neviem sa dočkať môjho prvého pokusu o ciecerovú omáčku podľa vášho receptu.“