Tu je recept na bravčovú paštétu:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej masti
  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľa (nasekaná na kocky)
  • 3 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 šálka mlieka

 

Bravčová paštéta recept

Postup:

  1. Vložte bravčovú mast a bravčovú pečeň do hrnca a dusíme ich na miernom ohni, kým nie sú mäkké a šťavnaté.
  2. Nechajte mäso vychladnúť a nakrájajte ho na menšie kúsky.
  3. V mixéri zmiešajte nakrájané mäso, cibuľu, cesnak, vajcia, múku, soľ a korenie. Pridajte aj mlieko na zjemnenie konzistencie.
  4. Mixujte, kým nedosiahnete hladkú a rovnomernú zmes.
  5. Preložte zmes do mastnej formy a vyhladťte povrch.
  6. Pripravte si väčší hrniec s vodou a vložte doňho formu s paštétou. Voda by mala byť vo výške približne polovice formy.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 1 hodinu, alebo kým paštéta neztuhne a získava peknú zlatohnedú farbu.
  8. Nechajte paštétu vychladnúť a potom ju servírujte s chlebom alebo pečivom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej bravčovej paštéty!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *