Bravčová paštéta recept

Tu je recept na bravčovú paštétu:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej masti
  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľa (nasekaná na kocky)
  • 3 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 šálka mlieka

 

Bravčová paštéta recept

Postup:

  1. Vložte bravčovú mast a bravčovú pečeň do hrnca a dusíme ich na miernom ohni, kým nie sú mäkké a šťavnaté.
  2. Nechajte mäso vychladnúť a nakrájajte ho na menšie kúsky.
  3. V mixéri zmiešajte nakrájané mäso, cibuľu, cesnak, vajcia, múku, soľ a korenie. Pridajte aj mlieko na zjemnenie konzistencie.
  4. Mixujte, kým nedosiahnete hladkú a rovnomernú zmes.
  5. Preložte zmes do mastnej formy a vyhladťte povrch.
  6. Pripravte si väčší hrniec s vodou a vložte doňho formu s paštétou. Voda by mala byť vo výške približne polovice formy.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 1 hodinu, alebo kým paštéta neztuhne a získava peknú zlatohnedú farbu.
  8. Nechajte paštétu vychladnúť a potom ju servírujte s chlebom alebo pečivom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej bravčovej paštéty!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. plece, sviečkovica)
  • 150 g bravčovej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky mletého nového korenia
  • 1/2 lyžičky soli (podľa chuti)
  • 1/2 šálky vývaru (alebo vody)
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky smotany na varenie (voliteľné)
  • Pažítka alebo petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčové mäso a slaninu nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.

  2. Smaženie: Na panvici rozohrejte maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich do zlatista. Potom pridajte bravčové mäso a slaninu. Smažte, kým mäso nezmení farbu a nie je prepečené.

  3. Dochutenie: Pridajte soľ, mleté korenie a nové korenie. Dobre premiešajte a podlejte vývarom alebo vodou, aby sa nezapalilo. Varíme na miernom ohni, až kým nebude mäso úplne mäkké (asi 30-40 minút).

  4. Mixovanie: Po uvarení nechajte zmes vychladnúť. Následne ju preložte do mixéra. Pridajte vajcia a smotanu, ak ju používate. Mixujte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.

  5. Pečenie: Predhrejte rúru na 180 °C. Zmes nalejte do formy na paštétu alebo do iných odolných nádob. Pečte vo vodnom kúpeli asi 45 minút, alebo až kým paštéta nie je pevná a zlatistá na vrchu.

  6. Chladenie: Po upečení nechajte paštétu vychladnúť na izbovú teplotu, potom ju uložte do chladničky, kde môže odležať aspoň niekoľko hodín (najlepšie cez noc).

  7. Podávanie: Pred podávaním môžete paštétu ozdobiť nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Podávajte s chlebom, nakladanou zeleninou alebo rôznymi omáčkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *