Skúste si vychutnať kuracie prsia na citróne. Osviežujúca chuť a jednoduchý recept. Citrón je nie len osviežujúci ale aj chutný a plný vitaínov.
Recept na kuracie prsia na citrón:
Suroviny:
- 4 kúsky kuracích pŕs
- 2 citróny (šťava a strúhanka z kôry)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na tenké plátky)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvé petržlenové lístky na ozdobenie
Kuracie prsia na citróne
Postup:
- V miske zmiešajte šťavu z citróna, strúhanku z kôry citróna, cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Vzniknutou marinádou potrite kuracie prsia a nechajte ich vo chladničke marinovať aspoň hodinu.
- Po uplynutí času vyklopte kuracie prsia z marinády a nechajte nadbytočnú marinádu odkvapkať. Môžete kuracie prsia ešte osoliť a okoreniť podľa chuti.
- Na stredne silnom ohni si pripravte panvicu a do nej pridajte trochu olivového oleja. Pridajte kuracie prsia a opekajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú šťavnaté. To by malo trvať asi 6-8 minút na každej strane.
- Po upečení kuracie prsia nechajte odpočinúť niekoľko minút. Potom ich môžete pokrájať na plátky alebo podávať celé so zvyšnými citrónovými krúžkami. Na ozdobenie môžete použiť čerstvé petržlenové lístky.
- Podávajte kuracie prsia s prílohou podľa vašej chuti, ako napríklad ryžou, cestovinami alebo zeleninou.
Dobrú chuť!