Kuracie prsia na citróne

Skúste si vychutnať kuracie prsia na citróne. Osviežujúca chuť a jednoduchý recept. Citrón je nie len osviežujúci ale aj chutný a plný vitaínov.

Recept na kuracie prsia na citrón:

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs
  • 2 citróny (šťava a strúhanka z kôry)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na tenké plátky)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé petržlenové lístky na ozdobenie

 

Kuracie prsia na citróne

Postup:

  1. V miske zmiešajte šťavu z citróna, strúhanku z kôry citróna, cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Vzniknutou marinádou potrite kuracie prsia a nechajte ich vo chladničke marinovať aspoň hodinu.
  2. Po uplynutí času vyklopte kuracie prsia z marinády a nechajte nadbytočnú marinádu odkvapkať. Môžete kuracie prsia ešte osoliť a okoreniť podľa chuti.
  3. Na stredne silnom ohni si pripravte panvicu a do nej pridajte trochu olivového oleja. Pridajte kuracie prsia a opekajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú šťavnaté. To by malo trvať asi 6-8 minút na každej strane.
  4. Po upečení kuracie prsia nechajte odpočinúť niekoľko minút. Potom ich môžete pokrájať na plátky alebo podávať celé so zvyšnými citrónovými krúžkami. Na ozdobenie môžete použiť čerstvé petržlenové lístky.
  5. Podávajte kuracie prsia s prílohou podľa vašej chuti, ako napríklad ryžou, cestovinami alebo zeleninou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *