Kuracie prsia na prírodno s omáčkou a tri dôvody prečo si ich pripraviť.
- Našiel som skvelý recept na prípravu kuracích pŕs na prírodno s lahodnou omáčkou.
- Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvelou voľbou pre rodinnú večeru.
- Mäso je šťavnaté a omáčka dodáva jedinečnú chuť tomuto jedlu.
Suroviny:
– 4 kuracie prsia
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 cibuľa, nasekaná
– 1 lyžica múky
– 200 ml kuracieho vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
1. Kuracie prsia osolíme a okoreníme podľa chuti, tak ako vám vyhovuje.
2. Na panvici zohrejeme olivový olej a opekáme kuracie prsia z oboch strán, kým nie sú zlatisto hnedé. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme na tanier.
3. Do panvice pridáme nasekaný cesnak a cibuľu a orestujeme ich, kým cibuľa nezmäkne.
4. Pridáme múku a za stáleho miešania opražíme, kým múka nezíská zlatistú farbu.
5. Postupne prilievame kurací vývar a smotanu na varenie, za stáleho miešania, a necháme omáčku zahustiť.
6. Do omáčky vložíme späť kuracie prsia a varíme ešte pár minút, kým sa mäso dôkladne prehreje.
7. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
8. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
2) Kuracie prsia na prírodno s omáčkou na jemno
Na prípravu kuracích pŕs na prírodno s omáčkou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– soľ a čierne korenie
– olej
– 1 cibuľa, nasekaná na jemné kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 lyžice masla
– 2 lyžice múky
– 500 ml kuracieho vývaru alebo vody
– 200 ml smotany na šľahanie
– petržlen na ozdobenie
Postup:
- Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán. Nešetrite s korením ani halvne s paprikou.
- Na panvici rozohrejeme olej a opekáme kuracie prsia z oboch strán, kým nezhnednú a nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme.
- Pridáme maslo a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Nezabudnite pridať múku a restujeme ju asi 1 minútu, kým nezhnedne.
- Postupne prilievame kurací vývar alebo vodu, pričom neustále miešame, aby sme zabránili vzniku hrudiek.
- Keď máme hladkú omáčku, pridáme smotanu a necháme povariť asi 5 minút na miernom ohni.
- Do omáčky vložíme opäť kuracie prsia a necháme povariť ešte 10-15 minút, kým mäso nie je úplne prepečené.
- Pred podávaním môžeme jedlo ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávajte s cestovinou, ryžou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť!
3) Kuracie prsia na prírodno s omáčkou s petržlenom
Na prípravu kuracích pŕs na prírodno s omáčkou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
Suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 rajčiny
– soľ, korenie
– olej
– 1 pohár smotany na varenie
– 2 polievkové lyžice nasekaného petržlenu
Postup:
1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame alebo nastiháme.
2. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na drobné kúsky.
3. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak.
4. Pridáme nakrájané kuracie mäso a restujeme, kým nie je mäso dobre prepečené.
5. Pridáme nakrájané rajčiny, soľ, korenie a necháme dusiť asi 10 minút.
6. Pridáme smotanu na varenie a necháme ešte chvíľu variť.
7. Nakoniec pridáme nasekaný petržlen a necháme omáčku ešte chvíľu povariť.
8. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
4) Kuracie prsia na prírodno s omáčkou s paprikou
Na prípravu kuracích pŕs na prírodno s omáčkou budeme potrebovať tieto suroviny:
– 4 kuracie prsia
– soľ
– čierne korenie
– cesnakový prášok
– paprika
– olej
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 rajčiny
– 1 paprika
– 1 pohár smotany
– mletá rasca
– petržlenová vňať
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– voda
Postup:
1. Kuracie prsia očistíme a nakrajame na tenké plátky. Každý plátok osolíme, okoreníme cesnakovým práškom a paprikou.
2. Do panvice som dala olej a usmažilae kuracie prsia z oboch strán do zlatista. Vyberieme ich a dáme na stranu.
3. Do panvice pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku a orestujeme ich do mäkka.
4. Potom pridáme nakrájané rajčiny, osolíme a orestujeme do zmäknutia rajčín.
5. Pridáme kuracie prsia do zmesi zeleniny a zalejeme pohárom smotany. Podlejeme vodou a necháme omáčku povariť.
6. Medzitým rozmiešame hladkú múku s vodou a pridáme ju do omáčky, aby sa zahustila.
7. Na záver pridáme mletú rasca a posekanú petržlenovú vňať. Dochutíme podľa chuti soľou a korením.
Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
Dúfam, že vám kuracie prsia na prírodno s omáčkou chutili.
Budem rada, ak mi zanecháte komentár. 🙂