Ak chcete pripraviť chutné a výživné cuketové placky, nasledujúci podrobný postup vám pomôže:

  1. Začnite tým, že si pripravíte potrebné suroviny. Budete potrebovať 2 stredne veľké cukety, ktoré nastrúhate na hrubšie lupienky. Potom cukety nechajte na chvíľu odležať, aby sa ich zbavili prebytočnej tekutiny. Potom ich jemne vytlačte rukami, aby ste odstránili zbytočnú vodu. Cibuľu nakrájajte na malé kúsky.
  2. V mise si pripravte zmes na placky. Do misky vložte nastrúhané cukety a nakrájanú cibuľu. Potom pridajte 2 vajcia, pol šálky múky, pol čajovej lyžičky soli a štvrtinu čajovej lyžičky čierneho korenia. Všetky suroviny dobre premiešajte, aby ste získali jednotnú zmes. Ak je zmes príliš tekutá, pridajte trochu múky, aby ste ju zahustili.
  3. Na panvici zohrejte niekoľko lyžíc olivového oleja na strednom ohni. Dôležité je, aby panvica bola dobre zohriata, aby sa placky pekne opečené a nelepili sa na panvicu.
  4. S lyžicou prenášajte zmes na placky na panvicu a jemne ich stlačte, aby ste vytvorili ploché placky. Na jednu placku použite asi 2-3 lyžičky zmesi. Niektorí ľudia radšej tvarujú v rukách placky, aby mali väčšiu kontrolu nad ich tvarom.
  5. Smažte placky z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé a kým sa cuketa neuvarte. To by malo trvať približne 3-4 minúty z oboch strán. Ak počas smaženia zistíte, že placky povaľujú, môžete ich jemne stlačiť pomocou lyžice.
  6. Hotové placky odložte na taniere s papierovou utierkou, aby ste absorbovali prebytočný olej.
  7. Cuketové placky môžete podávať teplé ako hlavné jedlo alebo prídavok k iným pokrmom. Sú vynikajúce s rôznymi druhmi omáčok, ako napríklad jogurtová omáčka alebo paradajkový pretlak. Môžete ich tiež podávať so šalátom alebo ako plnku do bagiet.

 

Ako pripraviť cuketové placky?

Cuketové placky sú skvelou voľbou pre vegetariánov a tých, ktorí sa snažia zvýšiť príjem zeleniny v ich strave. Jedzte ich s radosťou a vychutnajte si chutný a zdravý jed!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *