Ak chcete pripraviť granadír, potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 4 veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- 100 g slaniny
- 2 vajcia
- 4 lyžice múky
- soľ a korenie na dochutenie
- olej na smaženie
Ako pripraviť granadír?
Postup:
- Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Môžete použiť hrubý alebo jemný výstrižok, podľa preferencie.
- Cibuľu nakrájame na jemné kúsky a slaninu na drobné kocky.
- V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu do zmäknutia, pridáme slaninu a opečieme ju do zlatista.
- Potom pridáme zemiaky a dusíme ich na strednom ohni, občas premiešame, až kým sa zemiaky neuvária a neprejdu do mäkuča.
- Zmiešame vaječné žĺtky so šľahačkou múkou, soľou a korením.
- Do vychladnutých zemiakov pridáme túto zmes a dobre premiešame.
- Bielky vyšľaháme do tuha a opatrne ich vmiešame do zemiakového cesta.
- Rozohrejeme olej v panvici a lyžičkou naberieme cesto a opatrne ho vložíme do panvice, vytvarujte menšie placky.
- Smažíme granadíry na oboch stranách, kým nebudú zlatisté a kým sa neukrojia.
- Hotové granadíry necháme odkvapkať na papierovom uteráku, aby sme zbavili prebytočného oleja.
Môžete ich podávať ako samostatné jedlo, prílohu alebo s omáčkou. Dobrú chuť!