Ako pripraviť hejka

Pripraviť grilovaného hejka je skvelý nápad! Tu je jednoduchý recept, ktorý vám môže pomôcť:

Potrebujete:

  • 4 filety z hejka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžičku mletej papriky
  • ½ lyžičky soli
  • Čerstvý mletý korenie (podľa chuti)
  • 2 strúčiky cesnaku (drcené)

 

Ako pripraviť hejka?

Postup:

  1. Zahrejte gril na stredne vysokú teplotu.
  2. Filety z hejka opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
  3. Vo veľkej miske zmiešajte olivový olej, mletú papriku, soľ, čerstvé mleté korenie a drcený cesnak. Vznikne vám marináda.
  4. Každý filet z hejka dobre potrite marinádou z oboch strán. Nechajte ich v marináde odpočívať aspoň 15 minút, aby sa chute prenikli do mäsa.
  5. Vygrilujte filety z hejka na predhriatej grilovej doske približne 4-5 minút z každej strany, alebo kým nie sú vnútri pekne vyprážené.
  6. Po upečení nechajte filety krátko oddychovať pod fóliou, aby sa šťava rozložila.

Grilovaný hejko je pripravený! Podávajte s čerstvou zeleninou, citrónom alebo akoukoľvek prílohou podľa vašej chuti. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Ďuro píše:

    Čo je hejk? Môže mi to tu z vás niekto vysvetliť?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *