Ako pripraviť hejka

Pripravovanie grilovaného hejka je výborný nápad! Tu je jednoduchý recept, ktorý vám môže poslúžiť:

Čo budete potrebovať:

  • 4 filety hejka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžičku mletej papriky
  • ½ lyžičky soli
  • Čerstvé mleté korenie (podľa chuti)
  • 2 strúčiky cesnaku (drcené)

 

Ako na prípravu hejka?

Postupujte podľa týchto krokov:

Hrachová polievka s údeným rebrom

Hrachová polievka s údeným rebrom

Čítať viac »

  1. Gril zapnite na stredne vysokú teplotu.
  2. Filety hejka opláchnite pod tečúcou vodou a jemne osušte papierovou utierkou.
  3. V širokej miske skombinujte olivový olej, mletú papriku, soľ, čerstvé mleté korenie a drvený cesnak. Pripravíte si tak marinádu.
  4. Každý filet z hejka dôkladne potrite marinádou na oboch stranách. Nechajte ich marinovať minimálne 15 minút, aby sa chute dostali do mäsa.
  5. Grilujte filety hejka na predhriatej grilovej mriežke asi 4-5 minút z každej strany, alebo kým nie sú vnútri krásne vyprážané.
  6. Po grilovaní nechajte filety chvíľu odpočívať pod fóliou, aby sa šťava rovnomerne rozložila.

Grilovaný hejko je hotový! Servírujte s čerstvou zeleninou, citrónom alebo akoukoľvek prílohou, ktorú máte radi. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Ďuro píše:

    Čo je hejk? Môže mi to tu z vás niekto vysvetliť?