Ako pripraviť ikry z kapra

Pripravka kaprinských ikier je jednoduchá a chutná. Tu sú postupy, ako ich zhotoviť:

  1. Najskôr je potrebné získať čerstvé ikry z kapra. Môžete ich získať od miestnych rybárov alebo zakúpiť na trhu.
  2. Dôkladne prepláchnite ikry pod tečúcou vodou, aby ste odstránili akékoľvek nečistoty.
  3. Do veľkého hrnca nalejte dostatočné množstvo vody a pridajte štipku soli. Uvarte vodu do varu.
  4. Akonáhle voda začne vrieť, pridajte ikry a varte ich 3-4 minúty. Je dôležité nevariť ikry príliš dlho, aby sa nezmenila ich textúra.
  5. Po dovarení odstráňte hrniec z varnej dosky a okamžite presuňte ikry do ľadovej vody. To zastaví varenie a zvýrazní ich farbu.
  6. Ak chcete ešte viac zdôrazniť chuť ikier, pridajte trošku citrónovej šťavy.
  7. Vynikajúco uvarené kaprinské ikry môžete servírovať ako studený predkrm, prílohu alebo ich pridať do šalátov.
Fašírky z mletého mäsa a ovsenej kaše

Fašírky z mletého mäsa a ovsenej kaše

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár