Ako pripraviť jesetera

Jeseter je považovaný za jednu z najprestížnejších rýb na svete a existuje množstvo metód, ako ho pripraviť. Tu je jednoduchý recept na prípravu jesetera:

Ingrediencie:

  • 4 filety z jesetera
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Citrónová šťava (zo 1/2 citrónu)
  • Kôpor alebo petržlen na ozdobenie

 

Ako na prípravu jesetera?

Proces:

Recepty: špagety s kuracím mäsom

Recepty: špagety s kuracím mäsom

Čítať viac »

  1. Filety z jesetera umyte pod tečúcou vodou a osušte pomocou papierových utierok.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej na strednom plameni.
  3. Filety osolte a okoreňte podľa chuti z oboch strán.
  4. Položte filety na vyhriatu panvicu a smažte ich 3-4 minúty z každej strany, kým nezískajú zlatistú farbu a pevnosť.
  5. Po smažení okoreňte filety čerstvou citrónovou šťavou.
  6. Podávajte ihneď a ozdobte nasekaným kôprom alebo petržlenom na vrchu.

Takto upravený jeseter sa môže pochváliť lahodnou chuťou a jemnou textúrou. Výborne sa hodí k prílohám, ako sú grilované zeleniny, šalát alebo pečené zemiaky. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. romo6 píše:

    Keby nesmrdel tak jeseter, tak ho jem každý deň.

  2. Paľo píše:

    Veď použij starú metódu a tým je že jesetera ponoríš do mlieka ne celú noc.
    Niekto do toho dáva aj citrón a ono to trocha pomôže.
    Horšie sú staré kapre to sa nedá jesť.