Ako pripraviť jesetera

Jeseter patrí medzi jednu z najvyberanejších rýb na svete a existuje veľa spôsobov, ako ho pripraviť. Tu je jednoduchý recept na prípravu jesetera:

Suroviny:

  • 4 filety z jesetera
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Citrónová šťava (z 1/2 citróna)
  • Kôpor alebo petržlen na ozdobenie

 

Ako pripraviť jesetera?

Postup:

  1. Filety jesetera umyte pod tečúcou vodou a osušte pomocou papierových utierok.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni.
  3. Filety osolte a opepřte podľa chuti z oboch strán.
  4. Položte filety na rozohriatu panvicu a opečte ich 3-4 minúty z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a pevné.
  5. Po opečení okoreňte filety čerstvou citrónovou šťavou.
  6. Podávajte okamžite a ozdobte nakrájaným kôprom alebo petržlenom na vrchu.

Takto pripravený jeseter bude mať lahodnú chuť a mäkčenkú textúru. Môžete ho podávať s prílohou ako s grilovanými zeleninami, šalátom alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. romo6 píše:

    Keby nesmrdel tak jeseter, tak ho jem každý deň.

  2. Paľo píše:

    Veď použij starú metódu a tým je že jesetera ponoríš do mlieka ne celú noc.
    Niekto do toho dáva aj citrón a ono to trocha pomôže.
    Horšie sú staré kapre to sa nedá jesť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *