Jeseter patrí medzi jednu z najvyberanejších rýb na svete a existuje veľa spôsobov, ako ho pripraviť. Tu je jednoduchý recept na prípravu jesetera:
Suroviny:
- 4 filety z jesetera
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Citrónová šťava (z 1/2 citróna)
- Kôpor alebo petržlen na ozdobenie
Ako pripraviť jesetera?
Postup:
- Filety jesetera umyte pod tečúcou vodou a osušte pomocou papierových utierok.
- Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni.
- Filety osolte a opepřte podľa chuti z oboch strán.
- Položte filety na rozohriatu panvicu a opečte ich 3-4 minúty z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a pevné.
- Po opečení okoreňte filety čerstvou citrónovou šťavou.
- Podávajte okamžite a ozdobte nakrájaným kôprom alebo petržlenom na vrchu.
Takto pripravený jeseter bude mať lahodnú chuť a mäkčenkú textúru. Môžete ho podávať s prílohou ako s grilovanými zeleninami, šalátom alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Keby nesmrdel tak jeseter, tak ho jem každý deň.
Veď použij starú metódu a tým je že jesetera ponoríš do mlieka ne celú noc.
Niekto do toho dáva aj citrón a ono to trocha pomôže.
Horšie sú staré kapre to sa nedá jesť.