Ako pripraviť lososa na masle

Pripravíme si ho, tak aby bol chutný a jmeným. Tak aby nám nezhorel a bol delikátny. To všetko v príprave tohto receptu. Dobrú chuť.

Ako pripraviť lososa na masle

Losos na masle | Salmon with butter | Vnučkine recepty

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 filety lososa (o približne 150-200 g každý)
  • 3 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 citrón (šťava a nastrúhaná kôra)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava lososa:
    • Filety lososa jemne osušte papierovou utierkou a posypte soľou a čiernym korením z oboch strán.
  2. Roztopenie masla:
    • Na strednom ohni rozohrejte panvicu a pridajte 2 lyžice masla. Rozpusťte maslo, kým začína jemne peniť.
  3. Smaženie lososa:
    • Na panvicu opatrne položte filety lososa kožou nadol. Smažte približne 4-5 minút, pokiaľ je koža chrumkavá a zlatohnedá.
    • Potom filety otočte a pridajte nasekaný cesnak a zvyšok masla. Smažte ďalších 3-4 minúty, kým je losos prepečený a má peknú farbu.
  4. Pridanie chuti:
    • Po otočení lososa do panvice vytlačte šťavu z citrónu a pridajte nastrúhanú kôru. Dajte pozor, aby sa maslo a šťava dobre premiešali s lososom.
  5. Servírovanie:
    • Hotové filety lososa preložte na tanier a polejte ich zmesou masla a citrónovej šťavy. Ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
  6. Podávanie:
    • Lososa na masle môžete servírovať s prílohou podľa vášho výberu, ako sú zemiakové pyré, hlávkový šalát alebo grilovaná zelenina.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *