Ako pripraviť mangold?

Aby ste si pripravili mangold, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Najskôr vyčistite mangold pod prúdom vody, aby ste sa zbavili všetkých zvyškov a nečistôt.
  2. Následne odrežte stopku a rozdeľte listy mangoldu na jednotlivé časti.
  3. V hrnci s vriacou osolenou vodou varte listy mangoldu približne 3-5 minút, kým nezmäknú a nezískajú jasne zelenú farbu. Niektorí preferujú aj parenie listov mangoldu.
  4. Akonáhle sú listy hotové, nechajte ich odkvapkať a môžete ich použiť v rôznych chodoch. Mangold môžete pridať do polievky, zmiešať s cestovinami, opražiť s cesnakom a olejom, alebo ho len tak pridať do zeleninového šalátu.

 

Akým spôsobom pripraviť mangold?

Nezabúdajte, že mangold má výraznú chuť, ktorú niektorí ocenia viac než iní. Vyskúšajte rôzne metódy prípravy, aby ste objavili tú, ktorá vám najviac vyhovuje!

Hokkaido polievka pečená

Hokkaido polievka pečená

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Mišša píše:

    Mangold je veľmi výživná zelenina, ktorú môžete pripraviť na rôzne spôsoby. Najprv je dôležité dôkladne umyť listy pod tečúcou vodou, aby ste odstránili nečistoty. Môžete ho variť, dusené alebo piecť.

    Pri varení pridajte mangold do osolenej vody a varte ho približne 5-7 minút, kým nezmäkne. Pozitívne je, že môžeme použiť aj stonky, ktoré sú chuťovo výborné, ak ich povaríme o niečo dlhšie. Ak hľadáte rýchlu prípravu, môžete ho rýchlo opražiť na panvici s olivovým olejom, cesnakom a troškou citrónovej šťavy. Mangold je skvelou prísadou do šalátov, polievok alebo ako príloha k mäsu. Bon appétit!

  2. pavlina píše:

    Inak to už ani nerobím ako:

    Mangold je skvelá zelenina, ktorú môžete pripraviť rôznymi spôsobmi. Najprv si ho dôkladne umyte a odstráňte tvrdé stonky, ktoré môžete použiť na dusenie. Listy nakrájajte na menšie kusy a odporúčam ich krátko blanšírovať v osolenej vode, aby si zachovali farbu a živiny.

    Potom ich môžete smažiť na panvici s olivovým olejom a strúčikom cesnaku, alebo ich pridať do polievok, omáčok alebo quiche. Mangold je vynikajúci aj čerstvý v šalátoch, kde mu môžete pridať orechy a syry na posilnenie chuti. Nezabudnite si vychutnať túto lahodnú a výživnú zeleninu!