Ako pripraviť omeletu

Príprava omelety je celkom jednoduchá. Tu je ľahký návod:

  1. Príprava surovín: Rozšľahajte 3-4 vajcia v miske, pridajte štipku soli a korenia podľa preferencií. Ak chcete pridať zeleninu alebo syr, urobte to teraz a dôkladne ich premiešajte s vajcami.
  2. Ohrev panvice: Na stredne veľkej panvici zahrejte trochu masla alebo oleja na strednom ohni. Nechajte ho roztopiť a rozotrite pomocou špachtle, aby pokrýval celú plochu panvice.
  3. Pridanie vajec: Keď je panvica dostatočne rozohriata, nalejte vajcia na panvicu a rovnomerne ich rozotrite. Nechajte ich niekoľko sekúnd stuhnúť a zraziť sa.
  4. Aplikácia tepla: Počas procesu smaženia môžete panvicu nakloniť a soľou polievať okraje, aby sa uľahčil proces zrazenia. Pomaly pomocou špachtle pridávajte kvapôčky vajec do stredu, aby sa zabránilo pripáleniu omelety.
  5. Prehnutie omelety: Keď sú okraje vajec pevnejšie, opatrne prehnite jednu polovicu omelety cez druhú.
  6. Dokončenie: Pokračujte v pečení omelety na miernom ohni, kým vnútro nie je pevné, ale stále jemné.
  7. Podávanie: Omeletu odstráňte z panvice a servírujte ju ešte teplú. Môžete ju posypať bylinkami a podávať s čerstvým chlebom, zeleninou alebo šalátom.

 

Ako uvariť omeletu?

Teraz sa môžete pustiť do prípravy chutnej a jednoduchej omelety. Prajeme dobrú chuť!

Ako uvariť lečo?

Ako uvariť lečo?

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Sandra píše:

    Omeleta je skvelé a výživné jedlo, ktoré je možné pripraviť na mnoho spôsobov. Môžeme do nej pridať rôzne prísady, ako sú zelenina, syry, alebo bylinky, čo z nej robí vynikajúci spôsob, ako využiť zvyšky z chladničky.
    Príprava omelety je rýchla a jednoduchá, takže je ideálna na raňajky, obed alebo večeru. Osobne mám najradšej omeletu s špenátom a feta syrom – kombinácia chutí je jednoducho vynikajúca!