Ako pripraviť ovsenú kašu?

Ako pripraviť ovocnú ovsenú kašu:

Suroviny:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 2 šálky mlieka (môžete použiť aj rostlinné mlieko, ako napríklad mandľové mlieko)
  • 1 banán
  • 1 jablko
  • 1/4 šálky sušeného ovocia podľa vlastného výberu (napríklad rozinky, brusnice, hrozienka)
  • 1 lyžica medu alebo iného sladidla podľa chuti
  • Štipka soli
  • Cimet na dochutenie (voliteľne)
  • Hrstka orieškov alebo semienok na ozdobenie (napríklad vlašské orechy, mandle, semienka ľanu)

 

Ako pripraviť ovsenú kašu?

Postup:

  1. V hrnci zohrejte mlieko na strednom ohni, nechajte ho zohrievať, ale nevaríte.
  2. Pridajte ovsené vločky a štipku soli. Dobre premiešajte a varte približne 5 minút, kým sa kaša nezhustne.
  3. Počas varu pridajte do kaše nakrájaný banán a jablko (ako súčasť tejto receptúry môžete jablko predtým olúpať a nakrájať na malé kúsky).
  4. Pridajte aj sušené ovocie a miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí.
  5. Do kaše pridajte med a miešajte ešte asi 1 minútu, aby sa sladidlo rovnomerne rozpustilo.
  6. Odstavte z ohňa a nechajte kašu ladiť asi 2-3 minúty.
  7. Podávajte teplú a ochutnávajte. Ak chcete, môžete ju posypať štipkou cimetu, orieškami alebo semienkami pre vytvorenie ďalších chutí a textúr.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Františka píše:

    Dobrý deň! Som nesmierne vďačný za možnosť diskutovať o téme oveska kasa. Je to skvelé, že môžeme zdieľať naše znalosti a skúsenosti v tejto oblasti. Ďakujem za vašu účasť a podporu!

  2. NoraN píše:

    Tiež ich tak robím.
    Ako kedy, niekedy aj viac mlieko alebo vločiek. Podľa nálady.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *