Na prípravu prepeličích vajec potrebujete vajcia, soľ a vodu.

1. Vzať požadovaný počet prepeličích vajec a dôkladne ich umyť pod tečúcou vodou.

2. V hrnci povarte vodu a nechajte ju vo vare. Do vriacej vody jemne vložte prepeličie vajcia.

3. Variť ich vriacu vodu počas 3-4 minút, ak chcete mať mierne kvapkavé vajcia, alebo až 6 minút, ak preferujete tvrdšie vajcia.

4. Po uvedenom čase vajcia vyberte z vriacej vody a prepláchnite ich pod studenou vodou.

5. Ošúpte vajcia a osolte podľa chuti.

6. Podávajte prepeličie vajcia ešte teplé ako súčasť raňajok alebo ich môžete použiť do šalátov alebo iných jedál ako prílohu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *