Ak chcete pripraviť tresku, je niekoľko spôsobov, ako to urobiť. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 500 g filetu z tresa
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 citrón (šťava)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Petržlenové lístky na ozdobu
Ako pripraviť tresku?
Postup:
- Opláchnite a osušte filety z tresky.
- Do panvice nalejte olivový olej a zohrejte ju na strednom ohni.
- Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho dozlatista.
- Položte filety z tresky do panvice a opekajte ich z oboch strán, kým nebudú zlatisté a mäsité.
- Počas opekania postupne prisypávajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Keď je treska hotová, pokvapkajte ju čerstvou šťavou z citróna.
- Podávajte okamžite s obľúbenými prílohami a ozdobte petržlenovými lístkami.
Dúfam, že si pochutnáte na svojom domácom pripravení tresky!
2)
Treska je obľúbený pokrm na mnohých stoloch, a to najmä ako nátierka, predjedlo alebo súčasť šalátov. Existuje množstvo spôsobov, ako pripraviť túto chutnú rybu, a my si teraz predstavíme základný recept na tresku s majonézou, ktorý môžete ľahko prispôsobiť podľa svojich preferencií.
Ingrediencie:
- 1 konzerva tuniaka (v oleji alebo vo vlastnej šťave)
- 1/2 cibule (nastrúhanej alebo nakrájanej na drobno)
- 2-3 lyžice majonézy
- 1 lyžica horčice (nepovinné)
- 1-2 lyžice citrónovej šťavy
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (nepovinné)
Postup:
-
Príprava surovín: Odkvapte tuniaka z konzervy a vložte ho do misy. Pomocou vidličky ho rozdrvte na menšie kusy.
-
Pridanie cibule: K tuniakovi pridajte nakrájanú cibuľu. Môžete použiť červenú cibuľu na jemnejšiu chuť alebo bielu cibuľu pre výraznejšiu arómu.
-
Majonéza a horčica: Pridajte majonézu a podľa chuti aj horčicu. Množstvo majonezy môžete prispôsobiť podľa toho, akú krémovú konzistenciu preferujete. Dobré je začať s menším množstvom a postupne pridávať.
-
Dochutenie: Vymačkajte citrónovú šťavu a ochutnajte zmes. Podľa potreby pridajte soľ a korenie. Citrónová šťava dodá pokrmu sviežosť a trošku pikantnosti.
-
Dokončenie: Zmes dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili. Ak máte radi, môžete pridať aj iné prísady, ako sú kocky uhorky, čierne olivy alebo nakrájané varené vajcia.
-
Servírovanie: Tresku podávajte na chlebe, toaste, alebo ako súčasť šalátu. Môžete ju ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tipy:
- Ak chcete tresku obohatiť o ďalšie chute, môžete pridať aj nadrobno nakrájané kapary alebo pálivú papriku.
- Treska sa veľmi dobre hodí aj ku zeleninovým prílohám ako sú paradajky, uhorky alebo avokádo.
Príprava tresky je rýchla a jednoduchá, a to ju robí ideálnou voľbou pre rýchlu večeru alebo občerstvenie na oslavy. Dúfam, že sa vám tento recept páči a prajeme dobrú chuť!
Najlepšie je ta naša kupovaná z obchodu. ta pravá slovenská.
Áno naša tradičná je najlepšia.