Ako pripraviť tresku?
Ak máte záujem o prípravu tresky, existuje niekoľko metód, ktorými ju môžete pripraviť. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 500 g filetu tresky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
- 1 citrón (šťava)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Petržlenové lístky na dekoráciu
Jak pripraviť tresku?
Postup:
- Opláchnite a osušte filety tresky.
- Do panvice nalejte olivový olej a zahrejte ju na strednom ohni.
- Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho do zlatista.
- Položte filety tresky do panvice a opekajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a budú dobre prepečené.
- Počas pečenia postupne dochucujte soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Keď je treska hotová, pokvapkajte ju čerstvou šťavou z citróna.
- Podávajte okamžite s vašimi obľúbenými prílohami a ozdobte petržlenovými lístkami.
Verím, že si vychutnáte svoje domácou pripravenú tresku!
2) Ako pripraviť tresku?
Treska sa teší veľkej obľube na mnohých stoloch, častokrát ako nátierka, predjedlo alebo súčasť šalátov. Existuje množstvo spôsobov, ako pripraviť túto lahodnú rybu, a teraz si predstavíme základný recept na tresku s majonézou, ktorý môžete ľahko upraviť podľa svojich preferencií.
Ingrediencie:
- 1 konzerva tuniaka (v oleji alebo vo vlastnej šťave)
- 1/2 cibule (nastrúhanej alebo nasekanej na drobno)
- 2-3 lyžice majonézy
- 1 lyžica horčice (nepovinné)
- 1-2 lyžice citrónovej šťavy
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (nepovinné)
Postup:
-
Príprava ingrediencií: Odkvapte tuniaka z konzervy a premiestnite ho do misy. Pomocou vidlice ho rozdrvte na menšie kúsky.
-
Pridanie cibule: K tuniakovi pridajte nakrájanú cibuľu. Môžete zvoliť červenú cibuľu pre jemnejšiu chuť alebo bielu cibuľu pre výraznejšiu arómu.
-
Majonéza a horčica: Primiešajte majonézu a pokiaľ chcete, pridajte aj horčicu. Množstvo majonézy môžete prispôsobiť podľa preferovanej konzistencie. Odporúča sa začať s menším množstvom a postupne pridávať.
-
Dochutenie: Vymačkajte citrónovú šťavu a ochutnajte zmes. Pridajte soľ a korenie podľa potreby. Citrónová šťava pridá pokrmu sviežosť a malú dávku pikantnosti.
-
Dokončenie: Zmes dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak máte chuť, môžete pridať aj iné prísady, ako sú nasekané uhorky, čierne olivy alebo nakrájané varené vajcia.
-
Servírovanie: Tresku servírujte na chlebe, toastu alebo ako súčasť šalátu. Môžete ju ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tipy:
- Ak chcete tresku obohatiť o ďalšie chute, môžete pridať nadrobno nakrájané kapary alebo pálivú papriku.
- Treska sa skvele hodí aj k zeleninovým prílohám ako sú paradajky, uhorky alebo avokádo.
Príprava tresky je rýchla a jednoduchá, čo z nej robí ideálnu voľbu pre večeru alebo občerstvenie na oslavy. Dúfam, že sa vám tento recept zapáči a prajem dobrú chuť!
Najlepšie je ta naša kupovaná z obchodu. ta pravá slovenská.
Áno naša tradičná je najlepšia.