Ako pripraviť tresku

Ako pripraviť tresku?

Ak máte záujem o prípravu tresky, existuje niekoľko metód, ktorými ju môžete pripraviť. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 500 g filetu tresky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
  • 1 citrón (šťava)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenové lístky na dekoráciu

 

Jak pripraviť tresku?

Postup:

  1. Opláchnite a osušte filety tresky.
  2. Do panvice nalejte olivový olej a zahrejte ju na strednom ohni.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho do zlatista.
  4. Položte filety tresky do panvice a opekajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a budú dobre prepečené.
  5. Počas pečenia postupne dochucujte soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  6. Keď je treska hotová, pokvapkajte ju čerstvou šťavou z citróna.
  7. Podávajte okamžite s vašimi obľúbenými prílohami a ozdobte petržlenovými lístkami.

Verím, že si vychutnáte svoje domácou pripravenú tresku!

 

Ako pripraviť tresku - 2

2) Ako pripraviť tresku?

Treska sa teší veľkej obľube na mnohých stoloch, častokrát ako nátierka, predjedlo alebo súčasť šalátov. Existuje množstvo spôsobov, ako pripraviť túto lahodnú rybu, a teraz si predstavíme základný recept na tresku s majonézou, ktorý môžete ľahko upraviť podľa svojich preferencií.

Ingrediencie:

Pečené šišky v rúre plnené čokoládovou plnkou, FOTORECEPT

Pečené šišky v rúre plnené čokoládovou plnkou, FOTORECEPT

Čítať viac »

  • 1 konzerva tuniaka (v oleji alebo vo vlastnej šťave)
  • 1/2 cibule (nastrúhanej alebo nasekanej na drobno)
  • 2-3 lyžice majonézy
  • 1 lyžica horčice (nepovinné)
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava ingrediencií: Odkvapte tuniaka z konzervy a premiestnite ho do misy. Pomocou vidlice ho rozdrvte na menšie kúsky.

  2. Pridanie cibule: K tuniakovi pridajte nakrájanú cibuľu. Môžete zvoliť červenú cibuľu pre jemnejšiu chuť alebo bielu cibuľu pre výraznejšiu arómu.

  3. Majonéza a horčica: Primiešajte majonézu a pokiaľ chcete, pridajte aj horčicu. Množstvo majonézy môžete prispôsobiť podľa preferovanej konzistencie. Odporúča sa začať s menším množstvom a postupne pridávať.

  4. Dochutenie: Vymačkajte citrónovú šťavu a ochutnajte zmes. Pridajte soľ a korenie podľa potreby. Citrónová šťava pridá pokrmu sviežosť a malú dávku pikantnosti.

  5. Dokončenie: Zmes dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak máte chuť, môžete pridať aj iné prísady, ako sú nasekané uhorky, čierne olivy alebo nakrájané varené vajcia.

  6. Servírovanie: Tresku servírujte na chlebe, toastu alebo ako súčasť šalátu. Môžete ju ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tipy:
  • Ak chcete tresku obohatiť o ďalšie chute, môžete pridať nadrobno nakrájané kapary alebo pálivú papriku.
  • Treska sa skvele hodí aj k zeleninovým prílohám ako sú paradajky, uhorky alebo avokádo.

Príprava tresky je rýchla a jednoduchá, čo z nej robí ideálnu voľbu pre večeru alebo občerstvenie na oslavy. Dúfam, že sa vám tento recept zapáči a prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Odina píše:

    Najlepšie je ta naša kupovaná z obchodu. ta pravá slovenská.