Ako pripraviť tresku?

Ak chcete pripraviť tresku, je niekoľko spôsobov, ako to urobiť. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 500 g filetu z tresa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 citrón (šťava)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenové lístky na ozdobu

 

Ako pripraviť tresku?

Postup:

  1. Opláchnite a osušte filety z tresky.
  2. Do panvice nalejte olivový olej a zohrejte ju na strednom ohni.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho dozlatista.
  4. Položte filety z tresky do panvice a opekajte ich z oboch strán, kým nebudú zlatisté a mäsité.
  5. Počas opekania postupne prisypávajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  6. Keď je treska hotová, pokvapkajte ju čerstvou šťavou z citróna.
  7. Podávajte okamžite s obľúbenými prílohami a ozdobte petržlenovými lístkami.

Dúfam, že si pochutnáte na svojom domácom pripravení tresky!

 

2)

Treska je obľúbený pokrm na mnohých stoloch, a to najmä ako nátierka, predjedlo alebo súčasť šalátov. Existuje množstvo spôsobov, ako pripraviť túto chutnú rybu, a my si teraz predstavíme základný recept na tresku s majonézou, ktorý môžete ľahko prispôsobiť podľa svojich preferencií.

Ingrediencie:

  • 1 konzerva tuniaka (v oleji alebo vo vlastnej šťave)
  • 1/2 cibule (nastrúhanej alebo nakrájanej na drobno)
  • 2-3 lyžice majonézy
  • 1 lyžica horčice (nepovinné)
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Odkvapte tuniaka z konzervy a vložte ho do misy. Pomocou vidličky ho rozdrvte na menšie kusy.

  2. Pridanie cibule: K tuniakovi pridajte nakrájanú cibuľu. Môžete použiť červenú cibuľu na jemnejšiu chuť alebo bielu cibuľu pre výraznejšiu arómu.

  3. Majonéza a horčica: Pridajte majonézu a podľa chuti aj horčicu. Množstvo majonezy môžete prispôsobiť podľa toho, akú krémovú konzistenciu preferujete. Dobré je začať s menším množstvom a postupne pridávať.

  4. Dochutenie: Vymačkajte citrónovú šťavu a ochutnajte zmes. Podľa potreby pridajte soľ a korenie. Citrónová šťava dodá pokrmu sviežosť a trošku pikantnosti.

  5. Dokončenie: Zmes dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili. Ak máte radi, môžete pridať aj iné prísady, ako sú kocky uhorky, čierne olivy alebo nakrájané varené vajcia.

  6. Servírovanie: Tresku podávajte na chlebe, toaste, alebo ako súčasť šalátu. Môžete ju ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tipy:

  • Ak chcete tresku obohatiť o ďalšie chute, môžete pridať aj nadrobno nakrájané kapary alebo pálivú papriku.
  • Treska sa veľmi dobre hodí aj ku zeleninovým prílohám ako sú paradajky, uhorky alebo avokádo.

Príprava tresky je rýchla a jednoduchá, a to ju robí ideálnou voľbou pre rýchlu večeru alebo občerstvenie na oslavy. Dúfam, že sa vám tento recept páči a prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Odina píše:

    Najlepšie je ta naša kupovaná z obchodu. ta pravá slovenská.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *