Ako pripraviť údené rebrá

Ako pripraviť údené rebrá?

Ak máte v úmysle pripraviť údené rebrá, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 kg údených rebier
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastného uváženia
  • 2 lyžice pálenej mletej papriky
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice cesnakového prášku
  • 2 lyžice cibuľového prášku
  • 1 lyžička cayenne papriky
  • 2 lyžice sušeného oregana
  • 2 lyžice sušeného tymianu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 šálka barbecue omáčky

 

Ako pripraviť údené rebrá tak ako ich len ja prripravujem?

Postup je nasledovný:

  1. Zabudnite rebrá na studenej vode a jemne ich osušte pomocou papierového obrúska.
  2. V miske zmiešajte pálenu a sladkú papriku, hnedý cukor, cesnakový prášok, cibuľový prášok, cayenne papriku, oregano a tymian. Do tejto zmesi potom pridajte soľ a čierne korenie podľa vášho gusta.
  3. Rebrá potrite olivovým olejom a následne ich obalte koreninovou zmesou. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne však cez noc.
  4. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu. Grilujte rebrá po dobu 30 až 40 minút, priveďte ich k pravidelnému otáčaniu a potieraniu barbecue omáčkou.
  5. Keď sú rebrá krásne upečené a šťavnaté, môžete ich podávať. Odporúčame servírovať ich s vyprážanými zemiakmi, čerstvým šalátom alebo kukuričným chlebom.

Prajem vám dobrú chuť! Ak budete potrebovať ďalšie rady, neváhajte sa opýtať.

 

Ako pripraviť údené rebrá - 2

2) Ako pripraviť údené rebrá?

Príprava údených rebier je vynikajúci spôsob, ako obohatiť svoj jedálniček o chutné a voňavé jedlo. Prinášam vám podrobný návod, ako si údené rebrá pripraviť vo vašej domácnosti.

Suroviny:

  • 1-2 kg vepřových rebier (môžete tiež zvoliť hovädzie)
  • Soľ
  • Cesnak (2-3 strúčiky)
  • Mletá paprika (sladká alebo údená)
  • Čierne korenie
  • Rôzne koreniny podľa chuti (napr. rasca, majorán, chili prášok)
  • Med (voliteľne)
  • BBQ omáčka (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava rebier:

    Krehký zákusok troch chutí, FOTORECEPT

    Krehký zákusok troch chutí, FOTORECEPT

    Čítať viac »

    • Najprv opláchnite rebrá pod tečúcou vodou a osušujte ich papierovou utierkou. Odstráňte prebytočný tuk, ak je to potrebné.
  2. Príprava marinády:

    • V miske zmiešajte soľ, mletú papriku, nadrobno nasekaný cesnak, čierne korenie a akékoľvek ostatné koreniny, ktoré obľubujete.
    • Pridať môžete aj trošku medu, aby ste dosiahli sladší podtón a zvýraznili chuť.
  3. Marinovanie:

    • Rebrá potrite marinádou zo všetkých strán a nechajte ich marinovať aspoň 2-4 hodiny, najlepšie však cez noc v chladničke, aby sa chute prenikli do mäsa.
  4. Údenie:

    • Pred údením si pripravte údenú pec alebo gril. Použite drevené…štiepky (napr. z jabloňového alebo hruškového dreva) na údenie. Pred použitím ich namočte do vody na 30 minút, aby sa pri údení nespálili.
    • Rozpáľte gril alebo údennú pec na strednú teplotu, približne 110-130 °C.
  5. Údenie rebier:

    • Rebrá položte na rošt a zakryte ich. Údenie potrvá asi 2-4 hodiny, v závislosti od veľkosti rebier a požadovanej chuti. Počas údenia občas kontrolujte teplotu a pridávajte štiepky podľa potreby.
  6. Dokončenie:

    • Keď je údenie hotové, môžete rebrá potrieť BBQ omáčkou a na grile alebo v rúre ich dohnať. Udržujte ich pri vysokej teplote (200 °C) približne 10-15 minút, aby sa omáčka dobre prichytla.
  7. Podávanie:

    • Nechajte rebrá chvíľu vychladnúť, potom ich nakrájajte na porcie a podávajte s obľúbenými prílohami, ako sú zemiaky, coleslaw alebo chutney.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu chuť sa môžete hrať s rôznymi koreninami a marinádami.
  • Údené rebrá sú najlepšie podávané čerstvé, ale môžu sa aj zamraziť na neskoršie využitie.

Vyťažte maximum z prípravy a vychutnajte si lahodné údené rebrá!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

19 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Údené rebrá vyzerajú fantasticky! Nikdy by som si nemyslel, že ich dokážem pripraviť aj doma. Určite vyskúšam tento recept. Ďakujem za skvelý návod, veľmi sa teším na chutné jedlo s rodinou!

  2. JankoVtáčik píše:

    Wow, takto sa mi to páči! Rád varím a údené rebrá sú jedno z mojich obľúbených jedál. Vaša marináda znie úžasne. Vyskúšam to cez víkend, som si istý, že to bude mňamka!

  3. ZelenýSlon píše:

    Skvelý recept! Údené rebrá sú perfektným jedlom na rodinné stretnutia. Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím pre svojich blízkych. Ďakujem za tipy a rady, určite sa mi zídu pri varení!

  4. BubkoSvetlonos píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Milujem údené rebrá a vaša marináda vyzerá veľmi chutne. Už mám chuť ich pripraviť a pozvať priateľov na grilovačku. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. MackoPuf píše:

    Recept na údené rebrá je super! Vždy som sa bál skúsiť ich robiť sám, ale váš návod je jasný a jednoduchý. Teším sa na výsledok a verím, že všetci budú nadšení. Ešte raz ďakujem!

  6. Svetlonoš99 píše:

    Ak je niečo dobré na večeru, sú to údené rebrá! Tento recept ma veľmi zaujal a určite ho vyskúšam. Mám rád grilovanie a táto kombinácia korenín vyzerá skvele. Prajem si už teraz dobrú chuť!

  7. LáskyplnýLev píše:

    Tento návod ma úplne nadchol! Údené rebrá milujem a táto marináda má všetko potrebné na vytvorenie výnimočnej chuti. Už plánujem grilovačku s rodinou a priateľmi. Veľká vďaka za skvelý tip!

  8. $uperHrdina píše:

    ! Skvelý nápad na víkendový obed! Údené rebrá sú vždy hitom pri našich oslavách a tento recept vyzerá ako víťazný. Neviem sa dočkať ochutnať výsledok mojej práce v kuchyni.

  9. @nalovkaMikrofon píše:

    #Super recept! Údené rebrá sú moje obľúbené jedlo! Vďaka za jednoduchý postup – nemôžem uveriť, že si ich budem môcť pripraviť aj doma s takou ľahkosťou.

  10. _ChutnyJablko_ píše:

    . Pripravenie údených rebier má svoju čarovnú atmosféru! Tento recept ma inšpiruje k tomu, aby som pozval priateľov na spoločné varenie a tešil sa z toho skvelého jedla.

  11. Kocúr123 píše:

    Tento recept na údené rebrá je skvelý! Milujem, keď si môžem pripraviť niečo chutné na grile. Znie to tak jednoducho a výnimočne. Už sa teším, ako to vyskúšam s priateľmi na záhradnej párty!

  12. JasnéSlnko píše:

    Wow, údené rebrá vyzerajú fantasticky! Vždy som sa bál skúšať niečo takéto doma, ale tento návod je jasný a ľahký. Určite to skúsim, keď budem mať voľno. Ďakujem za skvelý tip!

  13. PandaLáska píše:

    Musím povedať, že tento recept ma zaujal! Údené rebrá sú moje obľúbené jedlo a teším sa na to, ako ich pripravím doma. Určite sa podelím s priateľmi o túto skvelú chuťovku!

  14. ZelenýDelfín píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Mám rád grilovanie a údené jedlá. Postup vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Už mám chuť na tie rebrá len pri čítaní. Teším sa na prípravu!

  15. MaličkýHrdina píše:

    Super návod na údené rebrá! Vždy som chcel vedieť, ako ich pripraviť takto chutne. Určite vyskúšam všetky koreniny a BBQ omáčku. Dík za inšpiráciu! Verím, že budú fantastické.

  16. ModrýMotýľ píše:

    Tento recept vyzerá božsky! Rád varím pre rodinu a myslím si, že údené rebrá by im určite chutili. Oceňujem podrobný popis prípravy, už teraz sa neviem dočkať výsledku!

  17. Svetlonoš2023 píše:

    ‚Recept je jednoducho úžasný!‘ Hľadám novinky do svojho jedálnička a toto vyzerá presne tak! Myslím si, že kombinácia korenín dodáva pokrmu perfektnú chuť. Som nadšený z experimentovania v kuchyni.

  18. RadosťZJídla píše:

    ‚Údené rebrá sú neuveriteľne lákavé!‘ Tento recept mi dal nápad usporiadať grilovačku s rodinou. Chcem ich prekvapiť touto lahôdkou! Všetky ingrediencie sú super kombinované a už teraz cítim tú vôňu.

  19. 'BublinkováKáva' píše:

    ‚Konečne recept na údené rebrá!‘ Mám rád grilovanie s priateľmi a tento návod je presne to pravé orechové. Rád si hrám so zmesou korenín a myslím si, že výsledok bude fantastický!