Ako pripraviť vývar

Príprava vývaru je nenáročná a môže byť veľmi lahodná. Tu je základný návod na prípravu vývaru:

  1. Vyberte si vhodné zeleninové ingrediencie: mrkva, cibuľa, zeler, petržlenový koreň a iné podľa preferencií. Očistite ich a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Rozohrejte hrniec na strednom plameni. Pridajte trošku oleja a orestujte opraženú cibuľu, kým sa nezjemní.
  3. Pridajte nasekanú zeleninu a restujte ju niekoľko minút, aby sa zjemnila a ochutnala sa aróma.
  4. Do hrnca nalejte vodu, aby sa zelenina úplne ponorila. Množstvo vody sa odvíja od toho, akú silnú chcete mať polievku.
  5. Pridajte do vývaru bylinky a koreniny podľa vlastnej chuti. Môžete zvoliť sušené bylinky ako napríklad tymián, bobkový list, čerstvý kôpor alebo petržlen. Nezabudnite pridať aj soľ a čierne korenie.
  6. Varte vývar na miernom ohni približne 30-45 minút, alebo kým sa zelenina úplne nezmäkne a arómy nenavýšia.
  7. Po dovarení precedíte vývar cez jemné sitko a servírujte ho teplý, buď ako prílohu alebo základ pre iné jedlá.

 

Aký spôsob prípravy vývaru zvoliť?

Ak máte záujem, môžete do vývaru pridať aj kocky mäsa alebo ryby pre intenzívnejšiu chuť. Potom vodu a zeleninu varíte s mäsom alebo rybou podľa pokynov uvedených na obale.

Bravčová pečeň recept

Bravčová pečeň recept

Čítať viac »

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár