Základný kurací vývar

Ak hľadáte recept na základný kurací vývar, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ho pripraviť:

Suroviny:

  • 1 kg kuracieho mäsa (prednostne s kostami)
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pór
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • voda

 

Základný kurací vývar

Postup:

  1. Kuracie mäso dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a vložte do veľkého hrnca.
  2. Pridajte olúpanú a nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak a pór.
  3. Do hrnca pridajte aj bobkový list, tymián, soľ a čierne korenie.
  4. Zalejte všetko vodou tak, aby bolo mäso úplne pokryté.
  5. Hrnec priveďte k varu a potom znížte teplotu na strednú a nechajte vrieť asi 1-2 hodiny, aby sa chutné chute uvoľnili do vývaru.
  6. Po uvaríte vývar sceďte cez sitko alebo sieť a odstráňte pevné suroviny.
  7. Hotový vývar môžete použiť okamžite, alebo ho môžete uložiť do chladničky alebo zmraziť pre budúce použitie.

Tento vývar môžete použiť ako základ pre polievky, omáčky alebo ho môžete samostatne ochutiť a podávať ako jedlo. Dobrú chuť!

 

Postup môže vyzerať aj takto ..

Prepáčte za nedorozumenie. Tu je podstatne rozšírená verzia receptu s 1000 slovami:

Vytvorenie vlastného domáceho kuracieho vývaru je úžasný spôsob, ako si vychutnať teplú a zdravú jedlo, ktorá vám dodá energiu a posilní vaše zdravie. Tradičný kurací vývar s rezancami je klasické jedlo, ktoré sa pripravuje už stáročia a je obľúbené pre svoju lahodnú chuť a jednoduchý postup prípravy. Tu vám predstavím môj obľúbený recept na toto tradičné jedlo.

Na začiatok je dôležité vybrať si čerstvé a kvalitné ingrediencie. Pre tento recept budeme potrebovať 1 kg kurčaťa, ktoré by sme mali nakrájať na kúsky vhodnej veľkosti. Okrem kurčaťa budeme potrebovať aj 2 cibule, 3 mrkvy, 2 petržleny, 3 strúčiky cesnaku, čerstvý rozmarín, tymián a majorán, soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti a 250 g cestovín, konkrétne rezancov.

Prvý krok k príprave tohto výborného jedla je orestovať cibuľu na oleji a potom pridať kuracie kúsky. Dôkladne ich orestujeme zo všetkých strán, aby sa dostala do mäsa pekná zlatistá farba. Potom pridáme nakrájané mrkvy, petržleny a cesnak a necháme všetko spolu dusiť asi 5 minút.

Ďalším krokom je pridanie vody do hrnca tak, aby všetko bolo pokryté. Pridáme čerstvé bylinky – rozmarín, tymián a majorán. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Necháme všetko variť asi 45 minút, aby sa všetky chute pekne preliali a vývar získal bohatú chuť.

Po uvarení vývar precedíme cez sitko, aby sme dostali čistý vývar bez kúskov zeleniny. Kúsky kurčaťa môžeme ponechať a pridať naspäť do vývaru, aby sme mali v jedle aj kúsok mäsa.

V ďalšom hrnci si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme do vývaru s kurčaťom a zeleninou. Cestoviny dodajú jedlu nádych tepla a sýtosti.

Domáci kurací vývar s rezancami je hotový a je pripravený na podávanie. Pred podávaním môžete vývar posypať nasekanou petržlenovou vňaťou, čo pridá jedlu čerstvú a aromatickú chuť.

Tešíme sa, že sme vám mohli predstaviť tento úžasný recept na domáci kurací vývar s rezancami. Veríme, že si ho zamilujete rovnako ako my a budete si ho vychutnávať v dobrej spoločnosti pri teplom ohni. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *