Ako sa varí hovädzia polievka?

Existuje množstvo rôznych spôsobov, ako pripraviť hovädziu polievku, tu je jeden z receptov:

Hovädzia polievka

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (napríklad plece)
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 koreň petržlenu
  • 1 polievková lyžica repkového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
  • petržlenová vňať

 

Lievance zo zvyškov ryže

Lievance zo zvyškov ryže

Čítať viac »

Ako pripraviť hovädziu polievku?

Postup:

  1. Mäso umyte a nakrájajte na malé kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na drobno. Mrkvu, zemiaky a petržlen olúpte a rozkrájajte na kocky.
  3. Rozohrejte hrniec a pridajte repkový olej. Do hrnca dajte nakrájanú cibuľu a cesnak, následne pridajte kúsky mäsa. Orestujte ho zo všetkých strán, kým nezmení farbu.
  4. Pridajte mrkvu, zemiaky a petržlen, restujte ešte niekoľko minút.
  5. Do hrnca nalejte dostatočné množstvo vody (približne 2 litre), osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Nechajte polievku variť na strednom ohni približne 1-2 hodiny, až kým mäso nezmäkne a zelenina nie je mäkká.
  7. Varte polievku, kým nie sú všetky zeleninové ingrediencie hotové.
  8. Na záver ozdobte polievku čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám tento návod pomôže pri príprave chutnej hovädzej polievky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *