Ako optimálne zavárať? Pri procese zavárania som sa dosť potrápila, kým som našla ten ideálny spôsob, pri ktorom sa mi podarilo všetko. S týmto návodom hravo zavarím nielen broskyne a čerešne, ale aj černice, uhorky či chilli.
Postup pri správnom zaváraní je nasledovný:
1. Pripravte si dôkladne umyté a sterilizované sklenené nádoby s viečkami, ktoré ste predtým umyli vo vriacej vode so sódou a poriadne vysušili.
2. Zvoľte si čerstvé ovocie alebo zeleninu podľa vlastného výberu a dôkladne ju očistite.
3. Pripravte si varenie šťavy alebo sirupu podľa vášho obľúbeného receptu a nechajte ju poriadne zohriať.
4. Do pripravených pohárov naplňte ovocie alebo zeleninu a polejte horúcim sirupom alebo šťavou.
5. Utesnite sklenky viečkami a nechajte ich vychladnúť.
6. Uchovávajte zaváraniny na chladnom a tmavom mieste. Po otvorení sklenky ich uskladnite v chladničke a skonzumujte do niekoľkých dní.
Ako optimálne zavárať?
Týmto spôsobom si môžete bezpečne a efektívne zavárať rôzne druhy ovocia a zeleniny a užívať si domáce dobroty počas celého roka.