Ako správne zavárať

Ako správne zavárať? Ja som sa pri zaváraní dosť natrápila, kým som našal ten správny postup pri ktorom sa mi všetko podarilo. Prakticky s týmto návodom zavarím jak broskyne, čerešne, černice až po uhorky alebo chilli.

Recept na správne zaváranie je nasledujúci:

1. Pripravte si čisté sklenené poháre s viečkami a umyte ich vo vriacej vode so sódou a dobre osušte.
2. Vyberte si čerstvé ovocie alebo zeleninu podľa vášho výberu a očistite ju.
3. Pripravte si varenu šťavu alebo sirup podľa receptu a nechajte ju zohriať.
4. Do pripravených skleniek naplňte ovocie alebo zeleninu a zalejte horúcim sirupom alebo šťavou.
5. Zatvorte sklenky viečkami a nechajte vychladnúť.
6. Skladujte zaváraniny na chladnom a tmavom mieste. Po otvorení sklenky skladujte v chladničke a konzumujte do pár dní.

 

Ako správne zavárať?

Týmto spôsobom si môžete správne a bezpečne zavárať rôzne druhy ovocia a zeleniny a mať tak dostupné domáce lahôdky po celý rok.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *