Ako upiecť gaštany na panvici

Ako pripraviť gaštany na panvici? Môžete ich však taktiež piecť na plechu v rúre alebo zvoliť desiatky iných metód.

Na prípravu gaštanov na panvici budete potrebovať:
– 500 g gaštanov
– 1 lyžicu rastlinného oleja
– soľ podľa vkusu

Postup prípravy gaštanov na panvici

Prihlásenie:
1. Zahrejte panvicu na stredne vysokú teplotu.
2. Na vrchu gaštanov vykonajte krížový rez a vložte ich na približne 5 až 10 minút do vriacej vody, aby sa nielen ľahšie rozdelili, ale aj jednoduchšie očistili.
3. Po vybratí z vody ich podajte pod studenou vodou a začnite ich čistiť – odstráňte vonkajší obal aj hnedú žilu.
4. Na panvicu nastriekajte olej a pridajte gaštany. Ochutnajte soľou podľa svojich preferencií.
5. Miešajte ich pravidelne a pečte na miernom ohni približne 15 až 20 minút, kým sa nestanú pevnými a nezískajú krásnu hnedú farbu.
6. Hotové gaštany môžete podávať ako samostatnú delikatesu alebo ich pridať do rôznych jedál. Prajeme vám dobrú chuť!

Ako upiecť gaštany na panvici?-2

2) Ako upiecť gaštany na panvici?

Pečenie gaštanov je tradičná aktivita, ktorá si získava veľkú obľubu, najmä v chladnejších obdobiach. Tento článok vám ukáže, ako efektívne upiecť gaštany na panvici, aby sa z nich stala lahodná pochúťka.

Mexická polievka s mäsovými guľkami (Albondigas)

Mexická polievka s mäsovými guľkami (Albondigas)

Čítať viac »

Príprava potrebných ingrediencií

Aby ste mohli začať, potrebujete čerstvé gaštany, ktoré sú nevyhnutnou surovinou pre tento recept. Okrem gaštanov bude potrebné mať po ruke aj niekoľko základných kuchynských pomôcok, ako sú panvica s hrubým dnom, nôž a miska na servírovanie. Pre každú osobu je ideálny počet gaštanov zvyčajne 5 až 10, v závislosti od ich veľkosti. Nezabudnite si overiť, či sú gaštany v poriadku, bez poškodení a s hladkým povrchom.

Postup pečenia gaštanov

Predtým, než začnete s pečením, je nutné narezať gaštany. Urobte krížový rez na plochej strane každého gaštanu, aby sa počas pečenia mohli otvoriť. Pripravte panvicu na strednom ohni a ak chcete, pridajte trochu oleja. Keď sa panvica dostatočne zahreje, vložte do nej gaštany a zakryte ich pokrievkou. Občas ich premiešajte, aby sa pekne opiekli z každej strany. Pečenie trvá približne 15-20 minút, kým sa šupka nezačne otvárať a gaštany nezískajú zlatistý odtieň.

Po upečení ich servírujte teplé, ideálne s trochou soli alebo bylinkami. Gaštany sú nielen chutné, ale aj výživné, obsahujú veľa vlákniny a cenných živín.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Cica píše:

    Gasťany na Panvici, matko jediná. Čo to svet nevymyslí.

  2. SlovenskýKuchár123 píše:

    Tento recept na pečenie gaštanov je skvelý! Vždy som sa bál, ako ich pripraviť, ale teraz viem, že to zvládnem. Určite to vyskúšam a urobím si ich na večeru. Dúfam, že budú chutiť skvele!

  3. GaštanovýFanúšik píše:

    Juj, milujem gaštany! Tento návod je veľmi užitočný. Nikdy ma nenapadlo ich takto pripraviť na panvici. Teším sa na to, ako si ich pochutnám s rodinou pri filme. Ďakujem za skvelý tip!

  4. KreatívnyŠéfkuchár píše:

    Výborný článok! Gaštany sú moja obľúbená pochúťka a tento recept sa mi veľmi páči. Určite ho vyskúšam hneď tento víkend. Je super, že sú aj zdravé! Ďakujem za inšpiráciu!

  5. ChutnýZážitok píše:

    Wow, to vyzerá jednoducho a chutne! Nikdy som neskúšal piecť gaštany na panvici, ale teraz som odhodlaný to spraviť. Určite prídu k chuti aj mojim priateľom. Teším sa na výsledok!

  6. Pochutnávač007 píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Gaštany sú tak výnimočné a teraz viem, ako si ich pripraviť s minimálnym úsilím. Už sa neviem dočkať, kedy si ich urobím na posedenie s priateľmi.

  7. SvetovýGurmán píše:

    „Pečenie gaštanov“ znie fantasticky! Snažím sa objavovať nové chute a táto pochúťka bude určite dokonalým doplnkom mojich jedál. Myslím, že to bude zábava a určite si užijem aj prípravu.

  8. KreatívnyJedlík píše:

    „Mňam!“ Takto by som opísal túto pochúťku. Pečenie gaštanov vyzerá ako skvelý nápad pre chladné večery. Príprava je jednoduchá a výsledok môže byť lahodný – teším sa na ochutnávku!

  9. #GaštanovýRáj píše:

    „Skvelé tipy!“ Nikdy by ma nenapadlo piecť gaštany takto jednoducho doma. Je to super spôsob, ako si ich užiť s rodinou pri spoločnej večeri. Určite to vyskúšam hneď zajtra.

  10. -ZelenýCukrík- píše:

    „Juhuu!“ Gaštany sú moje obľúbené jedlo počas zimy a tento článok mi ukázal nový spôsob ich prípravy. Veľmi sa teším na chuť pečených gaštanov z panvice – určite budú fantastické!

  11. SrdceGurmána píše:

    „Konečne niečo zaujímavé!“ Nevedel som, že pečenie gaštanov môže byť také jednoduché a pritom chutné. Tento recept ma inšpiroval vyskúšať niečo nové v kuchyni a zároveň potešiť svojich blízkych.