Ako upiecť jaternicu v rúre

Ako upiecť jaternicu v rúre? Jaternica je tiež známe ako hurka. Najem an východe Slovenska. Sú to valstne pomleté a uvarené vnútronosťi z prasiatka. Znie to nie úplne najlepšie ale paštéta je vlastne to isté. A chutí každému. A jaternica, je niečo fakt chutné. Joj prejedla som sa ich minule na zabíjačke.

Ingrediencie:
– 500g jaternice
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 vajcia
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica oleja

Ako upiecť jaternicu v rúre?

Postup:
1. Jaternicu opláchnite, osušte a nakrájajte na plátky.
2. V mise si rozšľahajte vajcia a dochuťte soľou a korením.
3. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
4. Na panvici rozohrejte maslo a olej a orestujte cibuľu s cesnakom.
5. Do zmesi s vajcami pridajte orestovanú cibuľu a cesnak a dobre premiešajte.
6. Jaternicu obalte v cibuľovej zmesi a uložte ju do pekáča.
7. Pečte jaternicu v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút, alebo kým nezhnedne a nezmäkne.

Podávajte teplú, napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

 

2)

Jaternica je tradičné slovenské jedlo, ktoré si zamilujete. Pečená jaternica v rúre je skvelou voľbou na rôzne rodinné oslavy alebo večere. Tento recept vám ukáže, ako si túto lahôdku pripraviť jednoducho a chutne. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ktorý vás tejto delikatesy naučí.

Ingrediencie na pečenie jaternice

Na prípravu pečenej jaternice budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg jaternice
  • 200 ml vody
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie (podľa chuti)
  • tymián a majorán (malé množstvo)
  • olej na potretie plechu

Postup pečenia jaternice v rúre

Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C. Jaternicu dôkladne umyte a osušte. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a na panvici na troche oleja ich opražte. Po zlatistom opečení, pridajte jaternicu a jednoducho ju opekajte z každej strany, aby sa na povrchu vytvorila pekná kôrka.

Pripravte plech s pokvapkaným olejom a položte naň jaternicu. Zalejte ju vodou a posypte soľou, korením, tymiánom a majoránom. Rúru zatvorte a pečte jaternicu približne 60 minút, pričom ju občas prelejte vlastnou šťavou. Po upečení jatečných výrobkov si už len nalepte pekné porcie a podávajte s vašimi obľúbenými prílohami.

Tešíme sa, že si užijete tento tradičný recept na pečenú jaternicu v rúre a prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Jslovak píše:

    Ďakujem za super recept! Vyskúšam hneď zajtra 🙂

  2. Levoslav Konecna píše:

    Jaternica je moje obľúbené jedlo a tento recept vyzerala veľmi chutný. Určite ho vyskúšam!

  3. Ikusnirova píše:

    Neviem si predstaviť život bez jaternice, takže tento recept určite musím vyskúšať. Ďakujem!

  4. Janko123 píše:

    Tento recept na jaternicu v rúre je skvelý! Jaternica je naozaj chutná a ideálna na rodinné stretnutia. Konečne viem, ako ju pripraviť tak, aby chutila výborne. Určite vyskúšam tento spôsob pečenia!

  5. MartaLáska píše:

    Jaternica je tradičné jedlo, ktoré mám veľmi rada! Tento recept ma inšpiroval a teším sa, že si ju pripravím na víkendovú oslavu. S pridaním cesnaku a cibule to musí byť ešte lepšie. Ďakujem za zdieľanie!

  6. ZelenýKvet píše:

    Super článok! Jaternica má svoje miesto v našej kuchyni a ja sa teším, že sa dozviem niečo nové o jej príprave. Recept vyzerá jednoducho a veľmi chutne. Veľmi sa teším na výsledok!

  7. Bubáčik píše:

    Juj, jaternica je moja obľúbená! Tento recept je jasný a jednoduchý. Už mám chuť si ju upiecť aj s domácou zemiakovou kašou. Pečenie v rúre znie skvele, určite to vyskúšam!

  8. HravýMacko píše:

    Wow, tento recept mi otvoril oči! Nevedel som presne ako na to, ale teraz už viem. Jaternica sa mi vždy páčila a s týmto postupom ju určite pripravím čo najskôr. Teším sa na dobrú chuť!

  9. Srdiečko24 píše:

    Toto je presne ten typ receptu, ktorý potrebujem! Jaternica je úžasná pochúťka a ja som vždy chcela vedieť, ako ju upiecť správne. Ďakujem za tipy, určite ich využijem pri varení.

  10. RadoslavKuchár píše:

    ‘Hurky’ sú fantastické jedlo! Tento recept vyzerá veľmi lákavo a určite ho vyskúšam aj so svojou rodinou. Tešíme sa na dobré jedlo spoločne pri stole. Ďakujem za inšpiráciu!

  11. 'Zabíjačka'Fan píše:

    ‘Pečená jaternica’ znie skvele! Rád experimentujem s novými receptami a tento by mohol byť môj najobľúbenejší. Pečenie pri správnej teplote musí dať dokonalý výsledok! Určite skúsim čoskoro.

  12. 'MňamMňam' píše:

    ‘Jaternica’ je pre mňa nostalgické jedlo z detstva! Tento článok ma namotivoval pripraviť si ho znova doma. Rôzne koreniny prispejú k úžasnej chuti – už sa neviem dočkať.

  13. 'ChutnéJedlo' píše:

    ‘Pečená jaternica’ podľa vášho receptu vyzerá úžasne! Nemôžem uveriť aké jednoduché to môže byť, už len nakrájať a pustiť do pečenia… Rád urobím pre rodinu niečo špeciálne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *