Ako pripraviť šparglu bielu?

Ako pripraviť šparglu bielu?

 

Priprava bielej špargle je jednoduchá. Nasledujte tieto kroky:

  1. Špargle ošúpte: Odlúpnite vonkajšiu vrstvu špargle pomocou škrabky na zeleninu. Odstráňte tvrdšie a vláknité končeky.
  2. Urobte zváranok: Do vody pridajte soľ a cukor a nechajte zovrieť. Môžete tiež pridať citrónovú šťavu alebo kúsok citrónovej kôry, aby ste zvýraznili chuť špargle.
  3. Varíme špargľu: Špargle varte vo vriacej vode, prikryte a nechajte ich variť 8 až 10 minút. Dĺžka varenia závisí od hrúbky špargle, takže sledujte ju a overte, či je dostatočne mäkká. Nesmí sa však prevariť, aby si uchovala pevnosť.
  4. Okamžite ochlaďte: Po varení špargľu vyberte z vody a okamžite ju ponorte do ľadovej vody alebo osviežujúcej studenej vody. Týmto spôsobom zastavíte proces varenia a zachováte peknú zelenú farbu.
  5. Podávajte: Biele špargle sa bežne podávajú s roztopeným maslom, citrónovou šťavou a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ich tiež posypať mletým čiernym korením, parmezánom alebo orechmi.

 

Ako pripraviť šparglu bielu?

Takto pripravená biele špargle je svieža, chrumkavá a plná chuti. Užite si ju ako samostatné predjedlo alebo ako prílohu ku hlavnému jedlu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *