Ako upiecť kapra v rúre

Ako upiecť kapra v rúre? Samozrejme, kapor na panvici s maslom a citrónom je výnimočný. Avšak nemali by sme zabúdať na široké spektrum príprav, ktoré ponúka rúra. Dôležité je, aby ste sa vyhli jeho pripáleniu a dodržali nižšie uvedený recept.

**Ingrediencie:**
– 1 kapor (očistený a pripravený)
– 1 citrón
– soľ
– mleté čierne korenie
– olivový olej
– čerstvé bylinky (napríklad petržlen)

Postup na pečenie kapra v rúre

1. Kapra dôkladne umyte a opláchnite pod tečúcou vodou. Následne ho vysušte papierovou utierkou.

2. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.

3. Naplňte kapra plátkami citrónu a čerstvými bylinkami (napríklad petržlenom).

4. Pekáč naolejte a do neho vložte kapra. Osoľte ho a okoreňte mletým čiernym korením.

5. Pekáč zakryte a pečte v rúre približne 15-20 minút. Potom odstráňte zakrývanie a pečte ešte ďalších 10-15 minút, alebo kým sa kapor nezafarbí do zlatista a mäso nie je krásne prepečené.

6. Podávajte teplého kapra s prílohou podľa vlastného výberu a prajeme dobrú chuť!

Ako upiecť kapra v rúre?-2

2) Ako upiecť kapra v rúre?

Pečenie kapra v rúre je tradičný rituál, najmä počas sviatočných chvíľ. Tento recept vám prezradí, ako pripraviť kapra tak, aby zostal šťavnatý a chutný. Skúsenosti ukazujú, že kapor sa najlepšie kombinuje s čerstvými bylinkami a citrónom, čím sa posilní jeho prirodzená chuť.

Plnka do kuracej polievky

Plnka do kuracej polievky

Čítať viac »

Ingrediencie na prípravu kapra

Na pečenie kapra budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 čerstvý kapor (približne 1,5 kg)
  • 2 citróny
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvé bylinky (napríklad petržlen, kôpor)
  • soľ a čierne korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pohár bieleho vína (podľa vkusu)

Pokyny na prípravu kapra

1. Rúru najprv predhrejte na 180 °C.

2. Kapra dôkladne umyte a očistite. Osoľte a okoreňte ho zvonku aj zvnútra. Potom do jeho bruška vložte kúsky citrónov, cesnaku a nasekané bylinky.

3. Na plech nalievajte olivový olej a položte naň kapra. Cibuľu nakrájajte na kolieska a rozložte okolo kapra. Pridajte aj zvyšky citrónov a pokvapkajte vínom.

4. Pečte v predhriatej rúre približne 45-60 minút a pravidelne ho potierajte výpekom, aby kapor zostal šťavnatý.

5. Po upečení nechajte kapra niekoľko minút odpočinúť a pred podávaním ho ozdobte čerstvými bylinkami.

Tento recept na kapra je ideálny nielen na Vianoce, ale aj na rodinné oslavy. Sme presvedčení, že si tento pokrm zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Korenlia píše:

    tak isto pečeiem či kačku, či hus.
    A vždy dobre vyjde a všetko sa poje doma.