Ako upiecť kapra v rúre? ´Áno kapur na panvicis masloma citrónom je skvelý. No nemali by sme zabúdať aj na to, že sa dá pripraviť na stovky spôsobov a aj v rúre. Len ho nepripečte a postupujte podĺa môjho receptu, ktorý máte nižšie.
Ingrediencie:
– 1 kapra (čisteného a očisteného)
– 1 citrón
– soľ
– mleté čierne korenie
– olivový olej
– čerstvé bylinky (napríklad petržlen)
Ako upiecť kapra v rúre?
Postup:
1. Kapra dôkladne očistite a opláchnite pod tečúcou vodou. Osušte ho papierovou utierkou.
2. Predhrejte rúru na 180 stupňov.
3. Kapra naplňte plátkami citróna a čerstvými bylinkami (napríklad petržlenom).
4. Naolejte pekáč a položte do neho kapra. Posoľte a okoreňte mletým čiernym korením.
5. Zakryte pekáč a pečte v rúre asi 15-20 minút, potom odstráňte kryt a pečte ešte ďalších 10-15 minút alebo kým nie je kapra pekne zlatistá a mäso vo vnútri je pekne pripravené.
6. Podávajte teplú kapra s prílohou podľa vlastného výberu a dobrou chuť!
2)
Pečenie kapra v rúre je radostnou tradíciou, najmä počas sviatočných období. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť kapra tak, aby bol šťavnatý a chutný. Skúsenosti preukazujú, že kapor sa najlepšie pripravuje s čerstvými bylinkami a citrónom, čím sa zvýrazní jeho prirodzená chuť.
Ingrediencie potrebné na kapra
Aby ste upiekli kapra, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 čerstvý kapor (približne 1,5 kg)
- 2 citróny
- 1 onion
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvé bylinky (petržlen, kôpor)
- soľ a čierne korenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 pohár bieleho vína (podľa chuti)
Postup prípravy kapra
1. Predhrejte rúru na 180 °C.
2. Očistite kapra a dobre ho umyte. Potom ho posolte a okoreňte zvonku aj zvnútra. Následne vložte do jeho bruška kúsky citrónu, cesnaku a nasekané bylinky.
3. Na plech nalejte olivový olej a položte naň kapra. Okrúhlo nakrájajte cibuľu a rozdeľte ju okolo kapra. Pridajte aj zvyšky citrónov a zalejte vínom.
4. Pečte v predhriatej rúre približne 45-60 minút, pravidelne polievajte výpekom, aby bol kapor šťavnatý.
5. Po upečení nechajte pár minút odpočinúť, pred podávaním ho ozdobte čerstvými bylinkami.
Tento recept na kapra je skvelou voľbou nielen na Vianoce, ale aj na rodinné oslavy. Firmne veríme, že si tento pokrm zamilujete!
tak isto pečeiem či kačku, či hus.
A vždy dobre vyjde a všetko sa poje doma.