Na prípravu krkovičky budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 1 krkovičku
– soľ
– čierne korenie
– cesnak
– olej
– majoránka
– sladká paprika
– cibuľa
– zemiaky

 

Ako upiecť krkovičku

Postup:
1. Krkovičku si dobre očistíme a osušíme papierovou utierkou.
2. Potom si pripravíme marinádu z oleja, soľou, čiernym korením, nastrúhaným cesnakom, majoránkou a sladkou paprikou. Do tejto marinády namočíme krkovičku a necháme ju odstáť v chladničke aspoň niekoľko hodín, ideálne cez noc.
3. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska a zemiaky na tenké plátky.
4. Krkovičku potom vyberieme z marinády a vložíme ju do pekáča, do ktorého sme už predtým pridali cibuľu a zemiaky.
5. Vložíme pekáč do vyhriatej rúry a pečieme krkovičku zhruba 1,5 až 2 hodiny na 180 stupňov, s občasným polievaním vlastnou šťavou.

Krkovička by mala byť pečená do sucha a musíte dbať na to, aby sa vám nevyprážila. Podávame s chlebom alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *