Ako upiecť lievance

Ako upiecť lievance?

Lievance predstavujú fantastický dezert, ktorý si môžete jednoduchým spôsobom pripraviť doma. Tu je nenáročný recept na lievance:

Potrebné suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky prášku na pečenie
  • 2 lyžice roztopeného masla

 

Ako pripraviť lievance?

Pokyny:

  1. V priestrannej mise zmiešajte múku, cukor, soľ a prášok do pečiva.
  2. V menšej miske rozmixujte vajcia a pridajte ich do suchej zmesi.
  3. Potom pridajte mlieko a všetko dôkladne premiešajte, kým nedostanete hladké cesto bez hrudiek.
  4. Do cesta jemne vmiešajte roztopené maslo a opäť premiešajte.
  5. Nechajte cesto odpočívať približne 15 minút, aby sa suroviny dobre spojili.
  6. Na strednom ohni zohrejte panvicu na lievance, pridajte trochu masla a rovnomerne ho rozprestrite.
  7. Do stredu každej jamky vlejte lyžicu cesta a pečte do zlatista z oboch strán. Trvá to o niečo viac ako 2-3 minúty na stranu.
  8. Upečené lievance môžete servírovať s javorovým sirupom, ovocím, posypané práškovým cukrom alebo podľa vlastného vkusu.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pripraviť úžasné lievance! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Ako upiecť lievance - 2

Zamatová karfiolová polievka (Velouté Dubarry)

Zamatová karfiolová polievka (Velouté Dubarry)

Čítať viac »

2) Ako upiecť lievance?

Lievance sú obľúbeným jedlom, ktoré sa hodí na raňajky, desiatu alebo ako dezert. Ich príprava je jednoduchá a výborne chutia s rôznymi polevami alebo prísadami. Tu je návod, ako si pripraviť chutné lievance.

Suroviny:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 šálka mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžice roztopeného masla alebo oleja
  • Vanilka (podľa chuti)

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • V jednej miske zmiešajte suché suroviny: múku, cukor, soľ, prášok do pečiva a jedlú sódu.
    • V druhej miske si zmiešajte mlieko, vajce a roztopené maslo (alebo olej). Ak používate vanilku, pridajte ju tiež.
    • Tekuté suroviny postupne vmiešajte do suchých, pričom dávajte pozor, aby cesto nebolo prešľahané. Mal by mať jemne hrudkovitú konzistenciu – to zabezpečí nadýchanosť lievancov.
  2. Ohrev panvice:

    • Na panvicu dajte trochu oleja alebo roztopte maslo. Panvica by mala byť stredne horúca, aby sa lievance dobre upiekli a nespálili.
  3. Pečenie lievancov:

    • Pomocou naberačky nalievajte cesto na panvicu. Lievance môžete robiť menšie alebo väčšie, podľa toho, čo preferujete.
    • Pečte ich približne 2-3 minúty z jednej strany, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky. Opatrne ich otočte a pečte ďalšie 1-2 minúty, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Podávanie:

    • Upečené lievance môžete podávať s rôznymi prísadami – s javorovým sirupom, medom, ovocím, jogurtom alebo šľahačkou. Vaša kreativita nepozná hranice!

Tipy:

  • Pre extra chuť môžete do cesta pridať také prísady, ako sú kakao, škorica alebo čokoládové kúsky.
  • Skontrolujte, že panvica nie je príliš horúca – inak by sa lievance mohli spáliť zvonka, ale vo vnútri by zostali surové.

Užite si prípravu a chutné lievance!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. BublinkovýFíha píše:

    Lievance sú naozaj skvelé! Veľmi sa mi páči, že sú jednoduché na prípravu a môžem ich variabilne doplniť ovocím alebo sirupom. Určite ich vyskúšam podľa tvojho receptu. Ďakujem za tip!

  2. SladkýKeksík píše:

    Tento recept na lievance je úplne super! Milujem, ako sú nadýchané a chutné. Rád ich pripravujem aj pre rodinu na raňajky. Dúfam, že sa mi podarí také dobré ako ty! Skvelý článok!

  3. VeseláMačka99 píše:

    Nedávno som skúsila upiecť lievance podľa tohto receptu a boli úžasné! Chutnali mi aj s jahodami a šľahačkou. Je to perfektný dezert alebo raňajky pre každého. Určite odporúčam vyskúšať!

  4. ChrumkavýZajačik píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem na víkendové ráno! Lievance sú tak výborné a môžem si ich prispôsobiť podľa chuti. Mám chuť na javorový sirup a čerstvé ovocie. Ďakujem za recept!

  5. KreatívnyKuchárik píše:

    Recept na lievance je skvelý! Mám rád, keď môžem variabilne experimentovať s ingredienciami. Vždy pridávam škoricu alebo kakao do cesta pre extra chuť. Už sa teším, až ich zase upečiem!

  6. PohodovýŽivot píše:

    Lievance sú mojou obľúbenou pochúťkou! Tento jednoduchý recept ma oslovil, určite ho vyskúšam čoskoro. Podávanie s jogurtom znie fantasticky – už sa neviem dočkať tých chutných raňajok!

  7. SlniečkoDoma píše:

    ‚Wow, lievance vyzerajú skvele! Rada by som ich pripravila nielen na raňajky, ale aj ako dezert po večeri. S javorovým sirupom budú určite úžasné, ďakujem za inšpiráciu!‘

  8. 'ŠťastnýFénix' píše:

    Recept je výborný a veľmi jednoduchý! Ja osobne milujem podávať lievance s čerstvým ovocím a medom. Taktiež sa mi páči tip pridať kakao do cesta – to musím určite vyskúšať!

  9. RozprávkováHračkářka píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Lievance sú fantastické jedlo pre rodinné stretnutia či oslavy. Určite ich pripravím aj svojim priateľom na víkendovú brunch párty.

  10. JasnáMysel33 píše:

    Lievance mám veľmi rád už od detstva a tento recept vyzerá jednoducho perfektný! Už mám plán pripraviť si ich zajtra ráno k káve – nebude lepšieho štartu dňa než s týmito lahôdkami.