Zemiakové lievance s makom

Ak máte radi kombináciu zemiakov a maku, určite si pochutnáte na zemiakových lievancoch s makom. Tu je jednoduchý recept na ich prípravu:

Suroviny:

  • 400 g zemiakov (varné, možno aj surové)
  • 1 vajce
  • 100 g múky
  • 50 g strúhaného syra
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
  • mletý mák na posypanie

 

Zemiakové lievance s makom

Postup:

  1. Zemiaky dôkladne umyte a ošúpte. Potom ich nastrúhajte na jemnostrúhadle a vložte do misy.
  2. K zemiakom pridajte vajce, múku, syr, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto.
  3. V hrnci zohrejte olej. Do horúceho oleja pomocou lyžice vkladajte porcie cesta a formujte lievance.
  4. Lievance vyprážajte z oboch strán, kým nebudú pekne zlaté. Potom ich vyberiete na papierovú utierku, aby sa osušili a zbytočný tuk sa z nich odkvapkal.
  5. Hotové lievance posypte mletým makom.

Môžete ich podávať ako samostatnú jedlo s prílohou (napríklad kyslou smotanou) alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.

Dúfam, že Vám chutia!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *