Klasické - neklasické lievance - recept 

Klasické – neklasické lievance – recept. Očarí vás jeho príprava.

Suroviny:

  • 250 g múky
  • 2 vajcia
  • 500 ml mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • rastlinný olej na vyprážanie

 

Klasické – neklasické lievance – recept 

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a soľ.
  2. V inej miske rozšľahajte vajcia a pridajte ich do suchých surovín.
  3. Postupne pridávajte mlieko a miešajte, aby ste vytvorili hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu viac mlieka.
  4. Nechajte cesto odpočinúť aspoň 15 minút, aby múka mohla nasávať tekutinu.
  5. Rozohrejte panvicu a pridajte do nej dostatočné množstvo oleja na vyprážanie.
  6. Lyžicou vytvárajte placky z cesta a opatrne ich vkladajte do panvice. Vyprážajte lievance z oboch strán do zlatista.
  7. Hotové lievance vyberajte z panvice a nechajte ich odkvapkať na papierovom uteráku.
  8. Servírujte s tradičnými prísadami ako džem, med alebo cukor.

Tento recept vám umožní pripraviť si klasické a obľúbené lievance. Nebojte sa však experimentovať – môžete pridať do cesta napríklad škoricu, citrónovú kôru alebo čokoládové kúsky pre originálny a neklasický dizajn lievancov.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *