Cestovinové lievance - recept

Tu je recept na cestovinové lievance:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napríklad rezance alebo široké cestoviny)
  • 2 vajcia
  • 150 g múky
  • 200 ml mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 lyžica oleja

 

Cestovinové lievance – recept

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale. Odsýtame ich a necháme vychladnúť.
  2. V miske zmiešame vajcia, múku, mlieko, soľ a olej a dôkladne premiešame, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Do cesta pridáme vychladnuté cestoviny a opatrne ich vmiešame, aby sa rovnomerne obalili cestovinovým cestom.
  4. Na stredne rozohriatej a vymastenej panvici vytvoríme cesto vo forme lievancov. Necháme ich opekať z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú pevné na dotyk.
  5. Hotové lievance podávame s omáčkou podľa chuti, napríklad paradajkovou omáčkou, syrovou omáčkou alebo jednoducho s cesnakovým maslom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *