Cuketové lievance s pošírovaným vajíčkom a uhorkou

Tu máte recept na cuketové lievance s pošírovaným vajíčkom a uhorkou:

Suroviny:

  • 1 veľká cuketa
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky múky
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 1/4 čajovej lyžičky soľ
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého koriandra
  • 1/4 čajovej lyžičky cesnaku v prášku
  • 1/4 čajovej lyžičky cibule v prášku
  • 2 uhorky
  • 1 litr vody
  • octová esencia na poširovanie vajíčiek
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Cuketové lievance s pošírovaným vajíčkom a uhorkou

Postup:

  1. Najprv si pripravte uhorky. Ošúpte ich a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cuketu omyte a nastrúhajte na jemné rôznostranné strúhadielko. Odkvapkanú cuketu nechajte chvíľu odstáť, aby sa z nej odparila prebytočná tekutina.
  3. V mise zmiešajte múku, strúhanku, soľ, mletý koriander, cesnakový prášok a cibuľový prášok.
  4. Do suchej zmesi pridajte nastrúhanú cuketu a premiešajte, kým nevznikne kompaktné cesto.
  5. V hrnci zavarte vodu a pridajte trochu octovej esencie. Voda musí byť dostatočne hlboká na poširovanie vajíčok.
  6. Medzitým na panvici zohrejte trochu oleja. Formujte z cesta malé palacinky a opiekajte ich na panvici, kým nezhnednú z oboch strán. Potom ich odložte na papierovú utierku, aby sa odcedili prebytočný tuk.
  7. Keď je voda v hrnci pripravená, jedno vajce zložte do múčku a pomaly ho vložte do vriacej vody. Nechajte ho pošírovať asi 3 – 4 minúty, aby sa bielko natuhlo a žĺtok ostal tekutý. Potom ho vyberte zo vriacej vody, ochlaďte ho vo vode a odložte na papierovú utierku.
  8. Poširované vajce opakujte aj s druhým vajcom.
  9. Na tanier položte cuketové lievance, vrchnú časť pohrádte plátkami uhorky a na každý lievance položte jedno pošírované vajce.
  10. Osolte, okoreňte a podávajte ešte teplé.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *