Určite! Tu je recept na jahodovo-jahodové lievance z kefírového cesta:
Suroviny:
- 1 šálka múky
- 1 lyžička strúhaného citrónového zestu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 2 lyžičky cukru
- 1 šálka kefíru
- 1 veľké vajce
- 2 lyžičky rozpusteného masla
- 1 šálka jahôd (nakrájané na kúsky)
- rozpustené maslo na pečenie
Jahodovo-jahodové lievance z kefírového cesta
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte múku, citrónový závit, prášok do pečiva, soľ a cukor.
- V druhej miske zmiešajte kefír, vajce a rozpustené maslo.
- Pomaly pridávajte mokré suroviny do suchých surovín a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
- Opatrne pridajte nakrájané jahody a jemne ich vmiešajte do cesta.
- Na grilovací panvici zohrejte rozpustené maslo na stredne vysokú teplotu.
- Do panvice nalejte cesto, aby vznikli malé lievance. Pečte ich z oboch strán, až kým nie sú zlatisté a dobre prepečené.
- Opakujte postup s ďalším cestom a jahodami, kým nevyužijete celé cesto.
- Podávajte lievance ešte teplé s ďalšími jahodami a ahornovým javorovým sirupom.
Užite si tieto lahodné jahodovo-jahodové lievance z kefírového cesta!