Jogurtové lievance-dolky (fotorecept).
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžice cukru
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 200 ml jogurtu
- 2 lyžice masla
- olej na vyprážanie
Postup:
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor a soľ.
- Do druhej misky rozšľahajte vajcia, pridajte jogurt a rozpustené maslo. Dôkladne premiešajte.
- Postupne pridávajte suché ingrediencie do zmesi s vajcami a jogurtom. Vymiešajte hladké cesto.
- Rozohrejte olej vo vysokej panvici na stredne veľkom ohni. Vkladajte lyžicou cesta do vyhriateho oleja. Zachovajte dostatočnú vzdialenosť medzi jednotlivými lyžicami, aby sa cesto nespájalo.
- Vypražte dolky z oboch strán, kým nebudú zlatisté. Potom ich vyberte z oleja a nechajte odkvapkať na papierovom utierku.
- Podávajte ešte teplé s obľúbeným džemom, jogurtom alebo cukrom na posypanie.
Dobrú chuť!