Jogurtové lievance-dolky (fotorecept) 

Jogurtové lievance-dolky (fotorecept).

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • 200 ml jogurtu
  • 2 lyžice masla
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor a soľ.
  2. Do druhej misky rozšľahajte vajcia, pridajte jogurt a rozpustené maslo. Dôkladne premiešajte.
  3. Postupne pridávajte suché ingrediencie do zmesi s vajcami a jogurtom. Vymiešajte hladké cesto.
  4. Rozohrejte olej vo vysokej panvici na stredne veľkom ohni. Vkladajte lyžicou cesta do vyhriateho oleja. Zachovajte dostatočnú vzdialenosť medzi jednotlivými lyžicami, aby sa cesto nespájalo.
  5. Vypražte dolky z oboch strán, kým nebudú zlatisté. Potom ich vyberte z oleja a nechajte odkvapkať na papierovom utierku.
  6. Podávajte ešte teplé s obľúbeným džemom, jogurtom alebo cukrom na posypanie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *