Syrníky: Tvarohové lievance s hrozienkami

Syrníky sú tradičné tvarohové lievance, ktoré sa vyskytujú v mnohých krajinách, najmä v strednej a východnej Európe. Tieto sladké dobrotky sú veľmi jednoduché na prípravu a sú obľúbené u mnohých ľudí.

Ak si chcete pripraviť syrníky s hrozienkami, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 30 g múky
  • 30 g práškového cukru
  • 50 g hrozienok
  • štipka soli
  • maslo na vyprážanie

 

Syrníky: Tvarohové lievance s hrozienkami

Postup:

  1. Hrozienky vopred namočte do teplej vody, aby zmäkli.
  2. V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, múku, práškový cukor a štipku soli. Dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladká hmota.
  3. Pridajte namočené hrozienky a znova premiešajte.
  4. Na panvici rozohrejte trochu masla.
  5. Vytvorte malé placky zo zmesi a opatrne ich vložte na rozohriatu panvicu.
  6. Opečte syrníky z oboch strán, kým nebudú pekne zlatisté.
  7. Hotové syrníky môžete podávať s džemom, medom alebo posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Takto pripravené syrníky sú mäkké vo vnútri a majú krehkú, zlatistú kôrku. Vychutnajte si ich ako sladkú pochúťku kedykoľvek máte chuť na niečo dobré.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *