Lievance s droždím

Samozrejme! Tu je recept na lievance s droždím po slovensky:

Potrebné suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 7 g sušeného droždia
  • 2 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • olej na vyprážanie

 

Lievance s droždím

Postup:

  1. V malom hrnci si zohrejte mlieko do miernym tepla. Do mlieka pridajte cukor a premiešajte, aby sa cukor rozpustil.
  2. V miske si pripravte kvások. Do misky nalejte 100 ml teplého mlieka a pridajte droždie. Nechajte kvások stáť asi 10 minút, kým vytvorí peny povrch.
  3. Do kváskovej misy pridajte múku, vajcia a štipku soli. Pomaly pridávajte zvyšné mlieko a premiešavajte, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Cesto nechajte odpočívať na teplom mieste, zakryté utierkou, asi 1 hodinu, kým trochu nezdvojnásobí svoj objem.
  5. Na rozohriatej panvici si rozotrite olej. Plnou lyžicou odoberajte cesto z misy a dávajte ho na panvicu, na veľké, jednotlivé kôpky.
  6. Vypražte lievance z oboch strán, kým nebudú zlatisté a dobre prepečené.
  7. Hotové lievance môžete podávať s medom, džemom, tvarohom alebo ovocím. Dobrú chuť!

Tento recept by mal stačiť na približne 10-12 lievancov. Smelo sa ponáhľajte, aby ste si ich mohli vychutnať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *