Tu je recept na lievance s kokosovou penou a malinovým pire na Slovenský spôsob:
Suroviny:
- 200 g múky
- 250 ml mlieka
- 1 vajce
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička cukru
- štipka soli
- 200 ml šľahačky
- 2 lyžice kokosového spracovaného kokosa
- 200 g mrazených malín
- 3 lyžice cukru
Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte múku, mlieko, vajce, prášok do pečiva, cukor a soľ. Do hladka premiešajte a nechajte cesto odpočívať asi 10-15 minút.
- Na strednom ohni rozohrejte panvicu a potrite ju trochou masla. Naberte lyžicou cesta a nalejte ho na panvicu. Nechajte lievanec opiecť z jednej strany, a potom ho obráťte a dopečte z druhej strany. Opakujte s ďalším cestom, až kým nevyužijete všetko cesto.
- Medzitým si pripravte kokosovú penou. V ľahkom hrnci šľahajte šľahačku a postupne pridávajte kokosový spracovaný kokos. Šľahajte až kým penou nedosiahnete strednú tuhosť.
- Taktiež si pripravte malinové pyré. Do hrnca dajte mrazené maliny a pridajte cukor. Zahrejte na strednom ohni a nechajte sa variť, občas miešajte, až kým maliny nerozpustia a nevznikne tekuté pyré. Nechajte vychladnúť.
- Keď sú lievance hotové, rozrežte ich napoly a naplňte kokosovou penou. Potom ich posypte malinovým pyréom.
- Lievance podávajte okamžite a môžete ich ozdobiť čerstvými malinami a ďalším kokosovým spracovaným kokosom.
Dobrú chuť!