Ako upiecť lístkove cesto na krémeš

Ako upiecť lístkové cesto na krémeš? Krémeš je obľúbený dezert, ktorý si môžete zhotoviť sami. Dnes sa zameriame len na pečenie lístkového cesta, aby sme si mohli neskôr pripraviť krémeš. Spoločne to zvládneme.

Ingrediencie:
– 500 g hladkej múky
– 1 vajce
– 250 ml mlieka
– 100 g masla
– 1 lyžica cukru
– 1 lyžička soli
– 20 g droždia

 

Postup na prípravu lístkového cesta na krémeš

1. Rozpustite droždie v teplom mlieku s cukrom a nechajte ho aktivovať približne 5 minút.
2. V miske premiešajte múku so soľou, pridajte rozpustené maslo a vajce.
3. Následne vmiešajte aj pripravený kvasok s mliekom a vypracujte hladké a elastické cesto.
4. Nechajte cesto kysnúť, kým nenarastie do dvojnásobného objemu.
5. Na doske posypanej múkou rozvaľkajte cesto na hrúbku približne 1 cm.
6. Pomocou formičky vykrojte malé kúsok cesta.
7. Dovoľte, aby kúsok cesta odpočinul, a potom ich opražte na rozohriatej panvici z oboch strán.
8. Hotové lístkové cesto podávajte so šľahačkou, ovocím alebo inými obľúbenými prílohami.

Prajem vám dobrú chuť!

 

2)

Lístkové cesto, známe svojou krehkou a nadýchanou textúrou, patrí medzi najpopulárnejšie základy pre dezerty. Jeho výroba síce vyžaduje určité zručnosti a dávku trpezlivosti, no konečný výsledok určite stojí za to. V tomto návode sa naučíte, ako pripraviť lístkové cesto pre krémeš, ktoré bude chutné a nadýchané.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Predtým než začnete, je dôležité mať po ruke všetky potrebné suroviny. Na prípravu lístkového cesta potrebujete:

  • 500 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 250 ml studenej vody
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžičku cukru

Tieto suroviny sú nevyhnutné pre vytvorenie kvalitného lístkového cesta, ktoré poslúži ako základ pre váš krémeš.

Postup na prípravu lístkového cesta

Najprv zmiešajte múku so soľou a cukrom. Pridajte na kocky nakrájané studené maslo a prstami vytvorte jemnú drobivú zmes. Potom vmiešajte studenú vodu a rýchlo vypracujte cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke minimálne 30 minút.

Po odpočinutí cesto položte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte. Preložte ho na polovicu a tento krok zopakujte trikrát, aby ste docielili požadované vrstvenie. Po poslednom preložení nechajte cesto opäť oddychovať v chladničke.

Na záver cesto vyvaľkajte na potrebnú hrúbku a vložte do vopred pripraveného plechu. Na cesto môžete pridať krém podľa vlastného výberu a zapečieme v predhriatej rúre. Takto pripravené lístkové cesto je ideálnym základom pre vaše vynikajúce krémeše!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept na lístkové cesto je skvelý! Nikdy som si nemyslel, že je to také jednoduché. Určite to vyskúšam, aby som potešil svoju rodinu. Mám rád pečenie a tento krémeš bude určite hit!

  2. Slniečko píše:

    Wow, aký úžasný recept! Lístkové cesto vyzerá tak nadýchané a chutné. Určite sa pokúsim pripraviť ho podľa týchto krokov. Veľmi sa teším na výsledok, určite to dopadne výborne!

  3. ZelenáŽabka píše:

    Perfektný návod na lístkové cesto! Milujem krémeše a teraz ich budem môcť robiť aj doma. Postup je jasný a zrozumiteľný. Ďakujem za zdieľanie, teším sa na pečenie!

  4. Kocúrko píše:

    Tento recept ma veľmi inšpiroval! Lístkové cesto je základ pre mnohé dezerty a krémeš milujem. S týmto návodom to určite zvládnem. Veľmi sa teším na chuťové zážitky!

  5. KreatívnyPekár píše:

    Jeej, aký skvelý recept! Lístkové cesto vyzerá tak chutne, nemôžem sa dočkať, kedy ho vyskúšam. Moja rodina bude nadšená! Ďakujem za skvelú inšpiráciu.

  6. Srdiečko2023 píše:

    Tento návod na lístkové cesto je super! Mám rada pečenie a krémeše sú jedným z mojich obľúbených koláčov. Už sa neviem dočkať výsledku, určite to dopadne fantasticky!

  7. !JasnaHlava! píše:

    !Wow, toto vyzerá ako skvelý recept! Nevedela som, že príprava lístkového cesta môže byť tak jednoduchá. Určite sa pokúsim urobiť krémeše pre svoju rodinu!

  8. #PečiemSrdcom# píše:

    #Veľmi pekný recept na lístkové cesto! Milujem tieto dezerty a tento postup je tak jasný. Som si istá, že s týmto návodom pripravím najlepšie krémeše v mojej kuchyni!

  9. @RadostnyPekar@ píše:

    @Skvelý návod na prípravu lístkového cesta! Krémeše sú moji favoriti a s týmto receptom ich pripravím s radosťou. Ďakujem za užitočné tipy a triky.