Ako upiecť medovníky?

Pri pečení medovníkov je potrebné dodržiavať niekoľko krokov:

1. Ingrediencie:

  • 500 g múky
  • 200 g hladkej múčky
  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžička mletého škorice
  • 1 lyžička mletého korenia (napr. klinčeky, muškátový oriešok)
  • štipka soli

 

Ako upiecť medovníky?

2. Príprava cesta:

  • Všetky suché ingrediencie (múka, prášok do pečiva, škorica, korenie a soľ) dáme do veľkej misy a dôkladne ich premiešame.
  • Pridáme nadrobno nakrájané maslo a do cesta vpracujeme prstami, kým sa nám nevytvorí drobivá konzistencia.
  • Pridáme cukor, vajcia a med. Zmiešame a hneme cesto, kým sa nám všetky ingrediencie spoja.
  • Hotové cesto dáme na chvíľu (asi 30 minút) do chladničky odpočívať, aby sa správne spevnilo.

3. Vytvarovanie a pečenie:

  • Po odpočinku cesto vyberieme z chladničky a rozdelené na menšie časti ho vyvaľkáme na hrúbku cez jeden centimeter.
  • Na stôl posýpeme múkou aby sa nám cesto nepripaľovalo.
  • Pomocou vykrajovačiek (rôzne tvary podľa vlastnej fantázie) vykrajujeme medovníčky a prenášame ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 10 – 15 minút, až kým medovníčky nezhnednú.

4. Ozdobenie:

  • Po upečení necháme medovníčky vychladnúť na plechu.
  • Môžeme ich ozdobiť použitím cukrovej polevy, kandizovaného ovocia, perličiek alebo ďalšími dekoráciami podľa vlastného vkusu.

Prajem vám príjemnú zábavu pri pečení medovníkov!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *